asia68 napisał:
Kto jak kto, ale Polacy powinni być ostatnim narodem do oceny innych nacji.
Sami sobą tak niewiele reprezentują jako naród zarówno w samym kraju jak i poza jego granicami (zwłaszcza poza ), że to z nich powinno się drwić. Tak się zresztą już dzieje tylko większość z nas ma klapki na oczach z powodu własnej zarozumiałości i tępoty. I tak trzymać krajanie ! Zawojujecie No ! Liczy się tylko kasa i jazda po trupach! Byle do przodu, byle ja !
Już nas znają niestety......Pierwsza etykietka to złodziej, druga k..wa, trzecia cwaniak. Wstyd mi za wielu z Was/Nas ( nie powinnam teraz użyć dużej litery) bo jestem Polką ( teraz chyba też nie powinnam ).
Pouczasz Polaków co do oceniania, a sama to robisz?
Wstydzić to się można za siebie a nie za kogoś, chyba że masz coś na sumieniu.
Ja się swojej narodowości nie wstydzę, to że są jednostki z Polski robiący "smród" wokół siebie nie oznacza że cały naród taki jest. Wśród innych narodowości też tak jest i co z tego, ja nie gardzę kimś tylko dla tego że pochodzi z Rumuni czy Białorusi.
Z historii możemy być dumni tak jak bl@ck napisał, ale jak się jej nie zna to co pozostaje biadolenie na qurwy i złodziei.
Zastanawianie sie czy napisać Polak wielką literą czy małą świadczy o niskiej samoocenie ale to Twój problem.