Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Kamil Gr Krasnodębski (2092 niezalogowanych)
875 Postów
Daria C
(daris)
Maniak
fionka wracaj do swojej bajki z ta sloma w butach
Ocenialam narod a nie jego jako jednostke
Dalej jestem zdania ze niektorym sie udaje i ze warto ryzykowac
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2840 Postów
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
daris napisał:
Dalej jestem zdania ze niektorym sie udaje i ze warto ryzykowac

Ciekawe jakbyś zareagowała gdyby ten że "TURAS" oceniał nas,mówiąc że Polak potrafi tylko chlać? Reakcja byłaby pewnie typowa dla Polaka,czyż nie?

ps. mówiąc obrazowym językiem ,to dałaś w twarz żonie tego TURASA a swojej rodaczce,ale to przecież nic takiego
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Fiona66)
Wiking
daris napisał:

Mozna by sie z Toba wdac, dzieweczko, w dyskusje na tema tego narodu, ale obawiam sie, ze u ciebie poziom wiedzy o swiecie jest zblizony do poziomu kultury osobistej i szacunku dla innych narodowosci. Malo tego, ze jestes chamska, nie masz szacunku dla innych, to jeszcze radujesz sie z tego cala geba , a to juz calkowita porazka
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
11 Postów
Paweł Kondratowicz
(Pavel_kk)
Wiking
ania_s napisał:
no i uczcie sie norweskiego jak zamierzacie na 100% wyjechac

Ja właśnie zacząłem. Póki co przeszukuję ogłoszenia Niestety, ze spawaniem czy naprawianiem statków, nie mam nic wspólnego. Sam do końca nie wiem jak się za to zabrać.
Może wiecie gdzie należy takich rzeczy szukać? Istnieje jakaś strona, na której rzeczywiście można polegać, która pomogłaby takiemu żółtodziobowi jak ja znaleźć pracę w Norwegii? Nie wiem, może źle szukam...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Kow@lski)
Wiking
daris napisał:
Sluchajcie skad ten sailor sie urwal?? Kto to? Co to?

prezacym -
1. napinajcym , naprężajacym (np. mięśnie);
2. prężyć się: a) napinać mięśnie; wyprężać się; b) być naprężanym, sztywnym

Czy o slowo Ci chodzilo, czy o osobe Sailora? Jesli by sie rozchodzilo o osobe, to wziela sie stamtad skad Ty, albo ja...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
230 Postów
joanna kidawa
(asia68)
Stały Bywalec
Kto jak kto, ale Polacy powinni być ostatnim narodem do oceny innych nacji.
Sami sobą tak niewiele reprezentują jako naród zarówno w samym kraju jak i poza jego granicami (zwłaszcza poza ), że to z nich powinno się drwić. Tak się zresztą już dzieje tylko większość z nas ma klapki na oczach z powodu własnej zarozumiałości i tępoty. I tak trzymać krajanie ! Zawojujecie No ! Liczy się tylko kasa i jazda po trupach! Byle do przodu, byle ja !
Już nas znają niestety......Pierwsza etykietka to złodziej, druga k..wa, trzecia cwaniak. Wstyd mi za wielu z Was/Nas ( nie powinnam teraz użyć dużej litery) bo jestem Polką ( teraz chyba też nie powinnam ).
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
112 Posty
Początkujący
Tak jest. Właaaśnie tak. Bo tylko wśród Polskiego narodu zdażają się złodzieje, qrwy i sqrwysyny. O czym ty do cholery jasnej opowiadasz. Wszędzie na świecie żyją ludzie i wszędzie spotkać można sqrwieli, złodziei itp. ale i ludzi normalnych i porządnych. Ciągle nie rozumiem tego samobiczowania i niskiej samooceny narodowościowej wielu Polaków. Natomiast ocenianie kogoś typu "turek to może co najwyżej kebaba zrobić" albo "rusek to tylko chleje wódę" czy "amerykańce to głupki" zalatuje dla mnie faszystowską ideologią. Jako faszyzm powinno być piętnowane natychmiast. Ale tak samo faszystowskie jest "Polak to złodziej" i piętnowane powinno być tak samo. Dziwi mnie tylko że "Polak to złodziej" najczęściej słyszę właśnie od polaków. Nie wyobrażam sobie żebym mógł usłyszeć od jakiegoś izraelczyka tekst "żyd to lichwiarz". Do jasnej cholery. Przestańcie oceniać się tak nisko. Wielu ludzi z innych krajów podziwia polaków za ich bohaterstwo w czasie wojny, za zrywy wolnościowe narodu w czasie pro sowieckiej okupacji, i nawet za porządną pracę w dzisiejszych czasach. Tylko my nie potrafimy się dobrze oceniać sami.

Pozdrawiam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1416 Postów

(Zuzu)
Maniak
asia68 napisał:
Kto jak kto, ale Polacy powinni być ostatnim narodem do oceny innych nacji.
Sami sobą tak niewiele reprezentują jako naród zarówno w samym kraju jak i poza jego granicami (zwłaszcza poza ), że to z nich powinno się drwić. Tak się zresztą już dzieje tylko większość z nas ma klapki na oczach z powodu własnej zarozumiałości i tępoty. I tak trzymać krajanie ! Zawojujecie No ! Liczy się tylko kasa i jazda po trupach! Byle do przodu, byle ja !
Już nas znają niestety......Pierwsza etykietka to złodziej, druga k..wa, trzecia cwaniak. Wstyd mi za wielu z Was/Nas ( nie powinnam teraz użyć dużej litery) bo jestem Polką ( teraz chyba też nie powinnam ).

Pouczasz Polaków co do oceniania, a sama to robisz?
Wstydzić to się można za siebie a nie za kogoś, chyba że masz coś na sumieniu.
Ja się swojej narodowości nie wstydzę, to że są jednostki z Polski robiący "smród" wokół siebie nie oznacza że cały naród taki jest. Wśród innych narodowości też tak jest i co z tego, ja nie gardzę kimś tylko dla tego że pochodzi z Rumuni czy Białorusi.
Z historii możemy być dumni tak jak bl@ck napisał, ale jak się jej nie zna to co pozostaje biadolenie na qurwy i złodziei.
Zastanawianie sie czy napisać Polak wielką literą czy małą świadczy o niskiej samoocenie ale to Twój problem.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
512 Posty
ania s
(ania_s)
Wyjadacz
no i kolejny temat o dupie Marynie?!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1416 Postów