Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
reklama | kup tutaj »

Potrzebny komornik - Norwegia

Czytali temat:
XXX moja sprawa Dariusz M Czes K RYSZARD WOŁOWIEC Jan Maryjan marcin cissewski Piotr Kordasiński Kasia K darek laskow marcin jaroszek TB AS LH AS (1863 niezalogowanych)
1 Post
Artur Golofit
(arturo660)
Wiking
Moze ma ktos orjetacje czy w Norwegii sa firmy sciagajace dlugi i jak sie nazywaja ,
np: wyplata zaleglego wynagrodzenia ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
arturo660 napisał:
Moze ma ktos orjetacje czy w Norwegii sa firmy sciagajace dlugi i jak sie nazywaja ,
np: wyplata zaleglego wynagrodzenia ?

Tak, nazywa sie adwokat.. Jezeli chodzi o wynagrodzenie, zacznij od Arbeidstilsynet..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj
53 Posty

(agam)
Nowicjusz
Miałam ostatnio problem z odzyskaniem pieniędzy od pewnej norweskiej firmy, która zbankrutowała i nie chciała oddać mi kasy. Poszłam do Fårliksrådet. To jest taka komórka przy każdej duzej komendzie policji. Dostalam tam papiery do wypelnienia. Wysyłasz pierwszy list/ formularz -to jest taka groźba, że jak Ci nie oddadzą pieniędzy, to skierujesz sprawę do policji i obciążysz kosztami firmę, która jest Ci winna kasę.Tam jest podany termin- muszą oddać Ci pieniądze w ciągu 2 tygodni. Do tego etapu nic Cię to nie kosztuje. Firma która była mi winna kasę, przelała mi ją na konto w ciągu kilku dni. Mój kolega tez sciągnął w ten sposób pieniądze od byłego pracodawcy.Spróbuj. Zwykle się boją tej swojej policji.
Powodzenia.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
87 Postów
Michał Polak
(korepetytor)
Początkujący
Tak... Ale firma co to poszla konkurs to moze sie i na takie cos wypiac... Bankrutujasz to nie masz kasy wiec nie placisz... Norwegia jest zadziwiajacym krajem. Znam czlowieka z piecioma milionami dlugow. Zarabia teraz ponizej 22000 miesiecznie. Kwota ta jest zwolniona z obciazen i czlowiek nie musi nic placic. Najlepsze, ze dostal sie na cos co nazywa sie gjeldsordning i po pieciu latach bedzie "oczyszczony" z dlugow niekoniecznie splacajac cokolwiek. Gjeldsordning dotyczy takze zadluzenia w Urzedzie Skarbowym. Ten kraj jest naprade dla czlowieka. Niestety nie wiem jak wyglada to z drugiej strony jesli chodzi o ludzi czy firmy, ktorym taka osoba jest winna pieniazki. Czy i kto im te pieniazki zwraca? Naprawde nie wiem.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Arturo660, jezeli firma zbankrutowala, to wypelnij `søknad om lønnsgarantidekning - melding av lønnskrav`, numer tego dokumentu to 67-01.01, pobierzesz ze strony NAV.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok