Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
reklama | kup tutaj »

feriepengen - Norwegia

Czytali temat:
Łukasz Brzeziński (1671 niezalogowanych)
4 Posty
Jacek Czyżewski
(Jacek46)
Wiking
Czy może ktoś wie? Kończy mi się umowa 1 gródnia i nie zamierzam jej przedłóżać.Kiedy mogę ubiegać się o feriepengen żeby nie zapłacić podatku od tego?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
921 Postów

(I.Z.A.)
Maniak
Jacek46 napisał:
Czy może ktoś wie? Kończy mi się umowa 1 gródnia i nie zamierzam jej przedłóżać.Kiedy mogę ubiegać się o feriepengen żeby nie zapłacić podatku od tego?....wiem tylko jedno,że grudzień-to tak się pisze nie wspomnę o przedłużaniu,aż mnie oczy zabolały-SORRYPozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
40 Postów
Magdalena BB
(basitek)
Nowicjusz
Witaj ,nie wazne jak napisala ,zrozumielismy wszyscy o co pyta . Ferie penge powinnas dostac w czerwcu 2011 roku ,wtedy nie zaplacisz podatku od tych pieniedzy . Jest to ponad 11% rocznego dochodu za 2010 . Jak bedziesz chciala pieniadze wczesniej to firma odprowadzi podatek od nich i chyba az 36 % .Na Twoim miejscu poczekalabym do czerwca ,wysla Ci na Twoje konto bez obawy ze zapomna tylko nie mozesz zmieniac konta a jak to zrobisz to musisz ich powiadomic ze masz inny numer konta.Jak nie dostaniesz ich w czerwcu to sie wtedy upomnisz a gdyby firma juz nie istniala to dostaniesz je z Funduszu gwarancyjnego ,dostarczajac im umowe o prace i wydruk z konta ze nie dostalas ich w terminie . Szkoda placic podatek od czegos co jest zwolnione z oplat. Powodzenia .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
40 Postów
Magdalena BB
(basitek)
Nowicjusz
sory napisalam "nie wazne jak napisala " a pytajacy to chlop wiec powinnam napisac NAPISAL.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(zybi kapusta)
Wiking
zeby nie zaplacic podatku od feriepenger mozesz je juz dostac na konto po 1 stycznia kazdego roku.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
47 Postów
daro m
(darom)
Nowicjusz
Tak jak napisał zybi jeśli konczy sie umowa w grudniu to firma ma nawet obowiązek wypłacić ferie penge do 20 stycznia.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
40 Postów
Magdalena BB
(basitek)
Nowicjusz
Macie racje ,on przeciez nie bedzie juz tam pracowal . Powodzenia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17 Postów

(Dandi8815)
Wiking
Jeśli kończe pracę na początku roku dodam ze przed 20 stycznia i juz wiecej nie bede pracowal dla tego pracodawcy kiedy powinienem dostac ferie penge??
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
47 Postów
daro m
(darom)
Nowicjusz
Możesz odrazu razem z ostatnią wypłata, wtedy za zeszły rok dostaniesz bez podatku a za obecny rok odciągną ci podatek.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
24 Posty

(Icek01)
Wiking
Witam !!
Mam takie małe pytanie dotyczące feriepengen. Czy ktoś spotkał się z przypadkiem że feriepengen wypłacane są co miesiąc .Na mojej umowie o pracę jest zapis że kwota za feriepengen są wliczone do stawki akordowej ??
Czy to normalne? czy po prostu jestem strzyżony przez pracodawcę? (pracuję w norweskiej firmie bez pośredników)
Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok