Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

rejestracja - bezrobocie - Norwegia

Czytali temat:
Borys J. Justyna Kaha mark485 Mikolaj Szczeszek (2466 niezalogowanych)
5 Postów
Daniel Rojewski
(snaker666)
Wiking
Witam wszytstkich!

mam pytanie odnosnie rejestracji jako bezrobotny - moge to zrobicprzez internet i co dalej sie dzieje? jak dlugo czekam na kody i wytyczne co do meldingów? Chce zminic adres i najlepiej gdyby przyszly one e-mailem - czy jest to mozliwe? Moge gdzies dostac instrukcje jak wypelniac karty meldunkowe?

Przepraszam za mnostwo pytan ale jestem zielony...z gory dzieki wielkie za wszelkie odpowiedzi. Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
snaker666 napisał:
Witam wszytstkich!

mam pytanie odnosnie rejestracji jako bezrobotny - moge to zrobicprzez internet i co dalej sie dzieje? jak dlugo czekam na kody i wytyczne co do meldingów? Chce zminic adres i najlepiej gdyby przyszly one e-mailem - czy jest to mozliwe? Moge gdzies dostac instrukcje jak wypelniac karty meldunkowe?

Przepraszam za mnostwo pytan ale jestem zielony...z gory dzieki wielkie za wszelkie odpowiedzi. Pozdrawiam

Jak juz sie zarejestrujesz przez internet, to do domu przysla ci kod, ktory musisz sie potem na stronie zalogowac pierwszy raz. Na kod okolo tygodnia sie czeka. A meldingi wysylasz co 14 dni, tam pisze kiedy. Instrukcja wypelniania meldingu na internecie jest bardzo prosta, zaznaczasz po prostu "ja" albo "nei" i juz. Kod nie przyjdzie mailem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
72 Posty

(SanLi)
Początkujący
CZy moze wie ktos na temat wymagań odnosnie osoby ktora chce sie zarejestrowac jako bezrobotna, mysle np o: znajomosc jezyka? , okreslonym czasie zamieszkania w tym kraju ? I jeszcze zastanawiam sie czy istnieje jakas mozliwosc dofinansowania takiej bezrobotnej osoby na kurs norweskiego w celu mozliwosci podjecia pracy ??
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Sabinka napisał:
CZy moze wie ktos na temat wymagań odnosnie osoby ktora chce sie zarejestrowac jako bezrobotna, mysle np o: znajomosc jezyka? , okreslonym czasie zamieszkania w tym kraju ? I jeszcze zastanawiam sie czy istnieje jakas mozliwosc dofinansowania takiej bezrobotnej osoby na kurs norweskiego w celu mozliwosci podjecia pracy ?? Ponieważ jesteś z EWG a nie np.azylantem z Tobago to żadne dofinansowanie za kurs Norge się nie należy...
Co prawda jakbyś już pracowała poprzednio oraz miała wypracowany zasiłek dla bezrobotnych to pewnie znaleźli by jakiś kurs przekwalifikowujący jednak po Norwesku...
Dlatego też trzeba samemu inwestować w naukę Norge ...
Jak sama zapłacisz za kurs w szkole komunalnej to i nauka będzie Tobie szła sprawniej...
Nie wiem jak jest w Twojej komunie u mnie za kurs trzeba płacić bez względy na status...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
21 Postów
Sylwia Czajka
(Sylwia87)
Wiking
A chciałam się zapyta na jakiej stronie można się zarejestrowac jako osoba bezrobotna???
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Kosmetolog napisał:
A chciałam się zapyta na jakiej stronie można się zarejestrowac jako osoba bezrobotna???
www.nav.no
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
72 Posty

(SanLi)
Początkujący
a tak a propo / tego tematu/

wiecie co mi przemiła pani w okienku w navie powiedziała

> ze rejestracja jest mozliwa wtedy kiedy zalicze egzamin koncowy ze szkoly gdzie nauczam sie ich wspaniałego języka
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Co????
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(fullcasco)
Wiking
idz jeszcze raz moze trafisz na inna babke
nav moze cie skierowac na kurs jezyka placa diete i za dojazd
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
fullcasco napisał:
idz jeszcze raz moze trafisz na inna babke
nav moze cie skierowac na kurs jezyka placa diete i za dojazd

tylko zapomniales dodac ze to jest kurs norweskiego wraz z kursem przygotowania zawodowego. Nie sam kurs norweskiego.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok