Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Borys J. Justyna Kaha mark485 Mikolaj Szczeszek (2467 niezalogowanych)
1 Post

(fullcasco)
Wiking
mojej zonie zaproponoiwali sam jezyk
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Jestes tego pewien, ze sam język? jezeli tak, to podaj prosze ktora jednostak NAVu to zaproponowala i na jakiej podstawie. Ja wtedy pojde osobiscie do tego przybytku i upomne sie o kurs dla moich kolezanek. Ja niestety nie bede mogła skorzystac bo pracuje, a jednym z warunkow jest bycie bezrobotnym zapewne. Dzieki z gory.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(fullcasco)
Wiking
http://www.nav.no/Lokalt/Akershus/Aktuelt/216269.cms
Tu masz kursy
wiesz gdzie mieszkam przyjedz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
fullcasco napisał:
http://www.nav.no/Lokalt/Akershus/Aktuelt/216269.cms
Tu masz kursy
wiesz gdzie mieszkam przyjedz

Zaden z tych kursów nie jest jedynie kursem jezyka norweskiego. Jest nawet jeden specjalnie dla Polaków, ale to kurs przygotowania zawodowego, w skład ktorego wchodza lekcje norweskiego.
Niniejszym podtrzymuję moja wczesniejsza wypowiedz, ze NAV nie wysyłą Polaków na kurs jedynie językowy i nie płaci im za to
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów

(kacper000)
Wiking
a ja mam pytanie mianowicie pracuje w norwegi prawie od 3 lat w systemie rotacyjnym 4/2 w norweskiej firmie i wciaz mam tymczasowy numer personalny czy przysluguje mi pobieranie "kuroniowki" czy musze zalatwic staly nr personalny i dopiero wtedy ruszyc do navu ?
z gory dzieki i pozdrawiam
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
701 Postów
Ada xxx
(zzzzzzzzzzzzzzzzzzzz)
Wyjadacz
1 Post

(bad harry)
Wiking
kacper000 napisał:
a ja mam pytanie mianowicie pracuje w norwegi prawie od 3 lat w systemie rotacyjnym 4/2 w norweskiej firmie i wciaz mam tymczasowy numer personalny czy przysluguje mi pobieranie "kuroniowki" czy musze zalatwic staly nr personalny i dopiero wtedy ruszyc do navu ?
z gory dzieki i pozdrawiam

sam miałem nr tymczasowy prawie rok . jest to duże utrudnienie do prawidłowego funkcjonowania po tutejszych urzędach . prawie wszędzie pytają co to jest bo nr zaczyna sie np z nr 6 lub 7 a to dla większości dziwne i czasami robią trudności . dlatego lepiej wystarać się o nr stały . nie jest to trudne ale dobrze to jest zrobić na samym początku roku bo mogą być pewne trudności z rozliczeniem podatkowym przy dwóch numerach w ciągu jednego roku .
jednak nr ten nie ma wpływu na uzyskanie prawa do zasiłku lub nie . a czy będą problemy z rejestracja przy tymczasowym ?
mogą być
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok