Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Działalność jednoosobowa - Norwegia

Czytali temat:
Natalia Nata (3470 niezalogowanych)
4 Posty
Mariusz Pe
(mario2)
Wiking
Ze względu na to iż jestem tutaj nowy witam wszystkich serdecznie

no ale do rzeczy planuje wyjazd do norwegi z zamiarem otwarcia firmy jednoosobowej w chwili obecnej jestem na zasiłku w PL czy aby taką firmę tam otworzyć potrzebne jest mi przed tym jakiś kontrakt że będę miał tam zapewnioną prace czy porostu mogę otworzyć i szukać klientów na własną rękę chodzi mi tutaj o wykonywanie pracy u osób prywatnych dodam ze chodzi o remonty wykończeniowe z góry dzięki za wypowiedzi!!! i jeszcze jakby komuś się chciało napisać to jakie powinny być moje pierwsze kroki z działalnością jak już przyjadę do NO jeszcze nie przejrzałem do końca forum ale na pewno to zrobię to się dowiem z pewnością sporo interesujących tematów które mi się przydadzą jeszcze raz dzięki i pozdrawiam!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
29 Postów
Barbara Liwo
(Basia)
Wiking
Skoro to ma być działalność, to o jakim kontrakcie i zapewnionej pracy mówisz? Biznes to ryzyko
Przyjeżdżasz, rejestrujesz firmę (ew. rejestrujesz jeszcze będąc w Polsce, ale musisz mieć już adres dla firmy w Norwegii) i zaczynasz działać. Jeśli masz jakiś zaklepany z góry kontrakt - tym lepiej, jeśli nie - szukasz klientów, zleceń...

Tak to działa.

Aha, załatwienie formalności zw. z rejestracją firmy zajmuje cirka miesiąc +/-.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
235 Postów
zdzich mały
(mase1)
Stały Bywalec
z mojego punktu widzenia napisze ci tylko że albo masz po..j..eb.an.e w mózgu, albo coś ci się przyśniło w nocy?? osobiście uważam ciebie za żart roku na tym forum--- idź do psychologa dobra rada
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
Mariusz Pe
(mario2)
Wiking
z mojego punktu widzenia to ty masz nasrane w głowie i jesteś takim burakiem jak na tym zdjęciu bo widziałem twoich kilka postów i nic mądrego nie napisałeś tylko takie głupoty jak teraz i jak nie umiesz się kulturalnie wypowiedzieć to lepiej nic nie pisz chłopie bo jak ktoś nie jest obeznany w temacie to po prostu grzecznie pyta ale zawsze się jakiś ćwok znajdzie więc w ogóle się tym nie przejmuje
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
235 Postów
zdzich mały
(mase1)
Stały Bywalec
jesteś tępy aż mi ciebie szkoda, równie dobrze mogłeś napisać że np.lecisz w kosmos- chyba nie wiesz co piszesz?? zresztą załóż tą firmę a ja się pośmieję, zobaczymy jak szybko będziesz prosił ludzi żeby ci pomogli bo nie będzie nawet za co wracać do Polski, masz myśli małego dziecka i to takiego co dopiero poznaje świat--- skąd ty możesz wiedzieć o czym piszę jak ty tutaj nigdy nie byłeś
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
636 Postów
Wyjadacz
mario2 napisał:
z mojego punktu widzenia to ty masz nasrane w głowie i jesteś takim burakiem jak na tym zdjęciu bo widziałem twoich kilka postów i nic mądrego nie napisałeś tylko takie głupoty jak teraz i jak nie umiesz się kulturalnie wypowiedzieć to lepiej nic nie pisz chłopie bo jak ktoś nie jest obeznany w temacie to po prostu grzecznie pyta ale zawsze się jakiś ćwok znajdzie więc w ogóle się tym nie przejmuje
Mario jesli mozesz to mi odpowiedz , ile czasu potrzebowales zeby rozwinac firme w polsce?
Taka zeby na poczatek chociaz zapewnila Tobie i Twojej rodzinie jakies minimum socjalne na poczatek.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
235 Postów
zdzich mały
(mase1)
Stały Bywalec
dzięki sethur ale nie powinieneś , skąd wiesz że lubię ten kawałek?... milusio

do tropik- fajnie mu napisałeś, ja nie potrafię być aż tak kulturnym , pozdrówka
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
636 Postów
Wyjadacz
mase1 napisał:
dzięki sethur ale nie powinieneś , skąd wiesz że lubię ten kawałek?... milusio

do tropik- fajnie mu napisałeś, ja nie potrafię być aż tak kulturnym , pozdrówka

Postaraj sie, czasami wiecej dobrocia zwojojesz niz zloscia.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
512 Posty
ania s
(ania_s)
Wyjadacz
mase to by wszystkich siekiera najlepiej wybil za to ze osmielaja sie zapytac cos na forum, ehhh

a czym ta firma mialaby sie zamowac, tak z ciekawosci pytam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok