Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(3571 niezalogowanych)
549 Postów
Grzegorz K
(Grzes203)
Wyjadacz
Ogłoszenia dla branży IT z trzech ostatnich dni, przejrzałem kilka i akurat trafiałem na takie gdzie norweski nie jest wymagany. Są też jakieś po angielsku.
www.finn.no/finn/job/fulltime/result?per...TEGORY/CATEGORY=5409
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
11 Postów
Kasia Tłumacz
(kasiatlumacz)
Wiking
Hej Oferuję polsko-norweskie tłumaczenia przysięgłe, CV i nie tylko. Zachęcam do kontaktu na tlumacz@multinor.no lub pod nr tel.: z Polski + 48 (58) 743 07 53 lub z Norwegii + 47 21 999 409
Zgłoś wpis
235 Postów
zdzich mały
(mase1)
Stały Bywalec
przyszykuj się na szok w związku z pracą, powiem ci tylko że w oslo i akerhus jest już ok. 20000 bezrobotnych, a skąd to wiem, z nowego raportu NAV na temat bezrobocia, jest na stronie NAV - miłego pobytu i zwiedzania
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
235 Postów
zdzich mały
(mase1)
Stały Bywalec
masz poczytaj i dla całej reszty optymistów

www.nav.no/_binary?download=true&id=482584
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
Nooo mase1.. to teraz zapodaj na tabele z zasilkowcami z wyboru, zasilkowcami z natury (afrykanersami) i innymi cfaniakami...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
235 Postów
zdzich mały
(mase1)
Stały Bywalec
nie posiadam aż tak rozległej wiedzy, ale co wiem mogę pomóc(albo nie pomóc jak kto woli) nie zniechęcam nikogo do niczego, ale projekt przyjazd w ciemno brzmi trochę nie ciekawie, ja jak przyjechałem tu 12 lat temu pierwszy raz to miałem nagrana pracę itd. wiadomo nie luxus w zarobkach ale miałem, przynajmniej coś, a tu wyjazd wogóle nie wiem chyba pod wpływem kolegów z podwórka
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
9 Postów
Grzegorz grzegorz
(grzegorz84)
Wiking
wiem że ciężko, a nawet bardzo ciężko będzie znaleźć coś w Oslo, ale jednak trzeba próbować. W Polsce to właśnie absolwenci są bezrobotni, w małych miastach wykształceni ludzi, którzy naprawdę się uczyli i dużo pieniędzy zainwestowali w studia pracują w sklepach i zarabiają po 1500 zł. W dużych miastach jak Warszawa, Poznań czy Szczecin jest olbrzymie bezrobocie, na jedną ofertę pracy z popularnych serwisów rekrutacyjnych typu infopraca czy pracuj jest 200, 300 czy nawet 500 chętnych a też się nie zarabia dużo, w wiadomo jak takie miasta drogie są. W Polsce nie ma przemysłu, są wysokie koszta dlatego sytuacja wygląda jak wygląda. To między innymi skłania ludzi do wyjazdu w ciemno... a przecież wszyscy z nas wyjechać po to aby zarabiać więcej. Zobaczymy jak będzie, w każdym bądź razie jak znajdę coś na pewno dam znać
pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(ankaper)
Wiking
mase1 napisał:
masz poczytaj i dla całej reszty optymistów

www.nav.no/_binary?download=true&id=482584

A mozesz zamiescic link informujacy o bezrobociu w Polsce? Ciakawa jestem jak wypadnie porownanie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
235 Postów
zdzich mały
(mase1)
Stały Bywalec
tu nie ma porównania, i nie mam linku o czymś takim bo mnie to nie interesi co i jak w Polsce ponieważ u nas to juz wogóle nikt o nikogo się nie martwi,a rozbieżność w zarobkach jest taka jak u ruskich, pomiędzy tymi co ciężko pracując mają problem do ,,pierwszego,, a pomiędzy tymi co kradną całe życie miliony i żadnej sprawiedliwości nikt się nie doszukuje- naprawdę przykre to wszystko- a nic jak do tej pory się nie zmienia-jedynie hasła wyborcze
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
mase1 napisał:
tu nie ma porównania, i nie mam linku o czymś takim bo mnie to nie interesi co i jak w Polsce ponieważ u nas to juz wogóle nikt o nikogo się nie martwi,a rozbieżność w zarobkach jest taka jak u ruskich, pomiędzy tymi co ciężko pracując mają problem do ,,pierwszego,, a pomiędzy tymi co kradną całe życie miliony i żadnej sprawiedliwości nikt się nie doszukuje- naprawdę przykre to wszystko- a nic jak do tej pory się nie zmienia-jedynie hasła wyborcze

Hmmm... A ilu osobiscie(!) znasz w Polsce milionerow?.. Bo na jakiejs podstawie przeciez twierdzisz ze kradna..?
To nie jest jak u ruskich; podobne owszem podloze historyczne, lecz inny system przeplywu pieniadza, inne prawo i zupelnie inny rynek, zupelnie inna ludzka mentalnosc.. Moze nie poznales zbyt wielu Rosjan(?)..

To, co robisz i ile zarabiasz zalezy przede wszystkim od Twoich predyspozycji, samozaparcia, checi, odwagi, wyobrazni i zdolnosci do samodzielnego i logicznego myslenia, drugorzednie od edukacji i pochodzenia. Szczescie i laske losu mozna odlozyc w zakladke *skuteczne usprawiedliwienie moich niepowodzen*...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2840 Postów
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
Sethur napisał:
mase1 napisał:

Hmmm... A ilu osobiscie(!) znasz w Polsce milionerow?.. Bo na jakiejs podstawie przeciez twierdzisz ze kradna..?
To nie jest jak u ruskich; podobne owszem podloze historyczne, lecz inny system przeplywu pieniadza, inne prawo i zupelnie inny rynek, zupelnie inna ludzka mentalnosc.. Moze nie poznales zbyt wielu Rosjan(?)..

To, co robisz i ile zarabiasz zalezy przede wszystkim od Twoich predyspozycji, samozaparcia, checi, odwagi, wyobrazni i zdolnosci do samodzielnego i logicznego myslenia, drugorzednie od edukacji i pochodzenia. Szczescie i laske losu mozna odlozyc w zakladke *skuteczne usprawiedliwienie moich niepowodzen*...

Nie rozśmieszaj Sethur
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok