Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czy ktos moglby pomoc w znalezieniu pracy? - Norwegia

Czytali temat:
Karolina Karolina modsiu (3522 niezalogowanych)
5 Postów
Katarzyna Kołodziej
(KasiekMalinka)
Wiking
Witam.Poszukuje pracy w oklicach Konsberg lub Nottoden.Wiem ze to nie jest dzial ogloszen, ale moze ktos moglby chociazby cos poradzic..Jestem w Norwegi od niedawna tzn 3 mcy,mam prawo jazdy i samochod, nie znam jeszcze norweskiego ale ucze sie powoli..dogaduje sie po angielsku bo juz sprzatalam w wielu miejscach i w zasadzie taka praca by mnie iteresowala..Bede wdzieczna za jakiekolwiek porady
Zgłoś wpis
Oceń wpis:9  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(GOSKA29)
Wiking
a czy prubowałas szukac na sronie nav.no
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-8  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
Katarzyna Kołodziej
(KasiekMalinka)
Wiking
Tak, przegladałam ogłoszenia na tej stronie ale raczej wszedzie wymagana jest znajomosc norweskiego, bylam nawet w navie , rozmawialam z posrednikiem ale on powiedzial ze musze uczyc sie norweskiego jak narazie nie moze mi pomoc..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-8  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(ankaper)
Wiking
KasiekMalinka napisał:
Tak, przegladałam ogłoszenia na tej stronie ale raczej wszedzie wymagana jest znajomosc norweskiego, bylam nawet w navie , rozmawialam z posrednikiem ale on powiedzial ze musze uczyc sie norweskiego jak narazie nie moze mi pomoc..

Jezeli jestes w Norwegi legalnie, tzn masz fødselsnummer to masz prawo do bzezplatnego kursu jezyka norweskiego polaczonego z praktytami. Tego posrednik z nav juz ci pewnie nie powiedzal. Za udzial w takim kursie i uczeszczanie na praktyki otrzymujesz pieniadze z nav. Nie jest to jakas wielka suma, ale zawsze lepsze to niz nic. Musisz sie zarejestrowac jako poszukujaca pracy i powiedziec posrednikowi z nav, ze chcesz uczestniczyc w kursie i praktykach.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
16 Postów

(tms)
Wiking
Jezeli interesuje cie sprzatanie to wyszukaj na necie adresy i telefony firm sprzatajacych w tamtych miastach i od razu dzwon i pytaj czy akurat zatrudniaja nowy personel. Moze tak cos zadziala.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
Katarzyna Kołodziej
(KasiekMalinka)
Wiking
W zasadzie nie jestem w norwegii legalnie ..nie mam ''fødselsnumme" ani pobytu na stale tutaj..slyszalam ze dopiero jak znajde konkretnego pracodawce wtedy powinnam zglosic sie na policje i starac sie o konkretne dokumenty...ale nie mam o tym szczerze mowiac zielonego pojecia..
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(ankaper)
Wiking
Skoro tak to nie masz szans na pomoc z NAV. Najpierw musisz znalezc prace. Nie wiem jak to zrobisz bez znajomosci jezyka norweskiego. Ale kto nie ryzykuje w kozie nie siedzi. Jak tu jestes i mieszkasz to znaczy ktos ci pomaga albo sama jestes bardzo zaradna. Tak ze tylko szukanie pracy ci pozostalo. Powodzenia.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
Katarzyna Kołodziej
(KasiekMalinka)
Wiking
Dziekuje za odpowiedz i mile slowa..staram sie jak moge..mam gdzie mieszkac i narazie sprzatam kilka prywatnych domow a zaczelo sie od jednego-klijenci byli zawsze zadowoleni i przekazywali moj kontakt dalej ..ale jest to wciaz malo nie wspominajac o tym ze jestem tu nie legalnie..no nic bede wklepywac norweski i szukac dalej..pozdr.
PS."Jezeli interesuje cie sprzatanie to wyszukaj na necie adresy i telefony firm sprzatajacych w tamtych miastach i od razu dzwon i pytaj czy akurat zatrudniaja nowy personel. Moze tak cos zadziala."
Dzieki tms za podpowiedz ale mam problem z odnalezieniem takich firm.. te ktore znalazlam w wiekszosci znajduja sie w oslo i tam tylko pracuja..ja mam troche za daleko zeby tam dojechac
Zgłoś wpis
Oceń wpis:10  
Odpowiedz   Cytuj
16 Postów

(tms)
Wiking
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
16 Postów

(tms)
Wiking