Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

przepisy prawa pracy w godzinach nocnych - Norwegia

Czytali temat:
Darek Górski agata laskowska Paweł Nędza Jolanta Musa Maja Zych (1831 niezalogowanych)
36 Postów
jarek dxxxx
(jarus376)
Nowicjusz
witam
mam pytanie odnosnie pracy w nocy jestem piekarzem i pracuje w systemie tydz noc/tydz dzien a moje pytanie dotyczy tego czy 1 osoba moze pracowac samodzielnie w nocy czy musza byc conajmniej dwie osoby bo roznie mowia ze niemogę sam pracowac od 24 a u nas w zakladzie norma nocka 1 osoba czy ktos sie orietuje jak to jest wg przepisów prawa pracy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
jarus376 napisał:
... mowia ze niemogę sam pracowac od 24 a u nas w zakladzie norma nocka 1 osoba ...
A co ....samemu na nocce nudzisz się okrutnie i chciałbyś mieć osobę towarzyszącą , najlepiej płeci odemiennej...???
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(fazi)
Wiking
gabi a ty zlosliwy jak zawsze,hihihihihi daj chlopakowi szanse otworzyc usta czasami nie tylko poto aby sie napic.
jarus pogrzeb tu na forum sa tutaj przepisy prawa pracy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
36 Postów
jarek dxxxx
(jarus376)
Nowicjusz
nie tylko chodzi o przepisy
praca nie sprawia zadnych problemow
ostatnio mieszkalem nad zakladem pracy ale powiedziano mi ze w/g inspekcji pracy niemoge tam dluzej mieszkac zagrozenie pozarowe itp chcialbym troche podyskutowac z menagerem i chce sie tylko upewnic czy praca 1 osoby jest zgodna z przepisami
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(fazi)
Wiking
www.mojanorwegia.pl/praca_i_prawo_pracy/czas_pracy.html czytales to? po 1 musisz odnalezc przepisy dla twojego konkretnego stanowiska??? na twoje pytanie szczegolowo moze odpowiedziec chyba tylko specjalista bhp. zreszta przepisy hms tez sa tu na forum.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
jarus376 napisał:
.... chcialbym troche podyskutowac z menagerem i chce sie tylko upewnic czy praca 1 osoby jest zgodna z przepisamiZ mojego złośliwego punktu widzenia to TOBIE "jarus376" w tej Twojej pracy strasznie się nudzi skoro szukasz GUZA ...
A po dyskusji z tymże menadżerem okaże się ,że nie nadajesz sie do dalszej pracy i znowu będziesz pisał ,że zostałeś oszukany i niesłusznie zwolniony i gdzie to masz się udać by walczyć o SWOJE...
MASZ dobrą pracę ...? ,
masz dobre wynagrodzenie...? ,
masz znośne warunki zakwaterowania...? .
SZUKASZ kwadratowych jaj...? , uważaj bo możesz znaleźć trójkątne i co wtedy ...?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
36 Postów
jarek dxxxx
(jarus376)
Nowicjusz
gabriel napisał:
jarus376 napisał:
.... chcialbym troche podyskutowac z menagerem i chce sie tylko upewnic czy praca 1 osoby jest zgodna z przepisamiZ mojego złośliwego punktu widzenia to TOBIE "jarus376" w tej Twojej pracy strasznie się nudzi skoro szukasz GUZA ...
A po dyskusji z tymże menadżerem okaże się ,że nie nadajesz sie do dalszej pracy i znowu będziesz pisał ,że zostałeś oszukany i niesłusznie zwolniony i gdzie to masz się udać by walczyć o SWOJE...
MASZ dobrą pracę ...? ,
masz dobre wynagrodzenie...? ,
masz znośne warunki zakwaterowania...? .
SZUKASZ kwadratowych jaj...? , uważaj bo możesz znaleźć trójkątne i co wtedy ...?

w/g menagera musialem opuscic zajowane mieszkanie nad piekarnia bo tak mowia przepisy dlatego sie chce dowiedziec co mowia przepisy na temat pracy w nocy slyszalem ze od 24 musza byc 2 osoby
ale ty to potrafisz pomoc i wytlumaczyc
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
jarus376 napisał:...w/g menagera musialem opuscic zajowane mieszkanie nad piekarnia bo tak mowia przepisy dlatego sie chce dowiedziec co mowia przepisy na temat pracy w nocy slyszalem ze od 24 musza byc 2 osoby
ale ty to potrafisz pomoc i wytlumaczyc

A od kogo to słyszałeś takie wiadomości ? ,
może od kolegów z którymi pracujesz w tej piekarni ..? .
A może od osoby która tylko czeka aż menadżer lub właściciel pozbędzie się ciebie z tej piekarni bo ten ktoś czeka na wolny etat...
Może ................. .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
36 Postów
jarek dxxxx
(jarus376)
Nowicjusz
boze swiety
prosilem tylko o informacje nic innego jezeli nie mozesz mi odpowiedziec bo nie orietujesz sie w temacie to po co zabierasz glos chcesz sobie pokrzyczec lub komus innemu ublizyc zrob to w domu jak ci na to pozwola a nie wyzywaj sie na forum jak ktos sie grzecznie pyta i prosi o pomoc
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
jarus376 napisał:
boze swiety
prosilem tylko o informacje nic innego jezeli nie mozesz mi odpowiedziec bo nie orietujesz sie w temacie to po co zabierasz glos chcesz sobie pokrzyczec lub komus innemu ublizyc zrob to w domu jak ci na to pozwola a nie wyzywaj sie na forum jak ktos sie grzecznie pyta i prosi o pomoc

Gabriel chcial ci tylko przekazac pewne prawdy i jednoczesnie wlasnie pomóc, uzmyslawiajac ci, ze szukasz dziury w calym. Przeszkadza ci ze pracujesz sam po polnocy? Jesli nie, to nie drąż z szefem tego tematu, bo zacznie ci przeszkadzac to, ze nie masz prawa do feriepenger. Po co ci wiedziec co mowia przepisy na temat nocnej pracy w piekarni? Bedziesz dumny jak udowodnisz ze jednak nie mozesz byc na zmianie sam? po co ci to? Jesli przeszlkadza ci ze szef zostawia cie samego po polnocy, to zadzwon do inspekcji pracy i zapytaj, w piatki od 10 - 14stej mozna nawet po polsku porozmawiac, a potem daj te paragrafy szefowi, na pewno dostaniesz podwyzke za spryt. Tu jak zauwazyles do tej pory nie ma nikogo kto by znal sie na prawie pracy w piekarni. Pozdrawiam, i zaznaczam ze nie napisalam tego zlosliwie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok