Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Przelew pieniedzy na polskie konto - Norwegia

49 Postów
Rafal Grzelak
(Grzel)
Nowicjusz
Witam
Pytanie jets nastepujace .
Wiecie moze jaki jest najlepszy sposob przeslania pieniedzy do polski ? Posiadam konto w nordei wiem ze za przelew do polski placi sie 180 koron , ale nie wiem czy nordea bierze sobie jakas czeesc od przelewnej kwoty czy przelewa co do grosza sugerujac sie aktualnym kursem .. a moz epolskie banki odciagaja jakies prowizje ?
wie ktos moze jak to wyglada ? Czym najlepiej wysylac kase ? itd za wszelkie info dziekuje
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(krolestwo za konia)
Wiking
Gdy wejdziesz na przelewy zagraniczne musisz zaznaczyc kto placi za przelew,sa 3 opcje . ja zawsze zanaczam ta gdzie ja place koszty norweskie a odbiorca polskie. Dodaje do kwoty 50 zl(nie wiem ile mnie kosztuje ten przelew ale napewno nie 180 koron) i nikt sie jeszcze nie skarzyl.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:12  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(monika19)
Wiking
A jeśli nie ma się konta w norwegii i chce się w jakiś sposób przesłać pieniądze do Polski to w jaki sposób i jak najtaniej?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
western union, tylko ze tanio to nie jest.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(monika19)
Wiking
Oj... i tylko taki sposób? no to nic...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:12  
Odpowiedz   Cytuj
38 Postów
Jarek Leziak
(nordlys)
Nowicjusz
Zawsze mozesz pojsc do banku podac namiary na bank w polsce numer konta itd. Dac gotowke i po klopocie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
tylko musi to byc mniej niz 5 tys. koron
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-10  
Odpowiedz   Cytuj
38 Postów
Jarek Leziak
(nordlys)
Nowicjusz
Zawsze mozna zrobic dwa przelewy a koszt takiej operacji to ok. 100 nok
Zgłoś wpis
Oceń wpis:9  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Taa, nawet i 10 mozna. Z tym ze bank sie zainteresuje skąd te pieniądze i dlaczego pani nie ma konta w sytuacji wystąpienia kilkukrotnie takich przelewow nizszych niz 5 tys.
A zalozyc konto to zaden problem, trzeba byc tylko legalnie...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:9  
Odpowiedz   Cytuj
96 Postów

(petro6)
Początkujący
hmm ,nie prosciej poprosic kogos kto ma konto w banku zeby przelał wymagana kwote?a kaska do ręki?(ja czesto robiłem tak dla znajomych)dla niego?w postbanken przelew to tylko 30nok i mozna przelac spoooora kwote,niepamietam dokladnie ale kilkadziesiat tys nok napewno
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok