Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
30 Postów
Bogdan Hołownia
(bodzio1)
Nowicjusz
Ja w sparebank1 przelewałem 60 tysiecy koron i nie było problemu ,opłata 150 koron i kaska w 2 dni na polsim koncie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów

(bartwies)
Wiking
jesli masz w norge konto w nordei, najlepiej dla Ciebie założyć konto w polskiej nordei, wtedy przelewy za free. druga opcja, załóż konto w postbanken, zapłacisz za przelew dowolnej kwoty 30 nok i na polskim koncie za odbior 20zł. pamietaj ze waluta wychodząca NOk, Waluta która ma dotrzec do pl z norweskiego banku to PLN. Norweskie banki przeliczaja po kursach srednich, nie jak złodziejskie polskie banki po kursach kantorowych. pzdr
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2840 Postów
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
bartwies napisał:
jesli masz w norge konto w nordei, najlepiej dla Ciebie założyć konto w polskiej nordei, wtedy przelewy za free. druga opcja, załóż konto w postbanken, zapłacisz za przelew dowolnej kwoty 30 nok i na polskim koncie za odbior 20zł. pamietaj ze waluta wychodząca NOk, Waluta która ma dotrzec do pl z norweskiego banku to PLN. Norweskie banki przeliczaja po kursach srednich, nie jak złodziejskie polskie banki po kursach kantorowych. pzdr

Jeśli wyśle korony to polski bank zrobi przelicznik,a więc jak ma niedać się zrobić w konia
Powinien zrobić raczej odwrotnie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów

(bartwies)
Wiking
Jak robisz przelew to trzeba zaznaczyć 'Valutasort' na NOK a 'Overføringsvaluta' na PLN wtedy przewalutowanie zrobi bank norweski czyli do PL dotrą złotówki...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
bartwies napisał:
Jak robisz przelew to trzeba zaznaczyć 'Valutasort' na NOK a 'Overføringsvaluta' na PLN wtedy przewalutowanie zrobi bank norweski czyli do PL dotrą złotówki...

Mam konto w Nordea i niczego takiego nie zaznaczam. Wybieram "betaling utland", wpisuje kwote i potem wybieram dopiero walute, jest tylko jedna mozliwosc. I jesli przelewam na konto w PL to wybieram PLN.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
Hilton napisał:
bartwies napisał:

Mam konto w Nordea i niczego takiego nie zaznaczam. Wybieram "betaling utland", wpisuje kwote i potem wybieram dopiero walute, jest tylko jedna mozliwosc. I jesli przelewam na konto w PL to wybieram PLN.

No wlasnie Hilton, wybierasz walute (w DnBNOR mozesz wybrac walute wychodzaca i przychodzaca):
- jezeli wybierasz PLN (waluta wychodzaca), to przewalutowanie nastepuje po tutejszym kursie
- jezeli NOK, to dobiero w Twoim polskim banku.. po niewiadomo jakich kursach

Taki maly tip.. warto przelewac w EUR.. (na EUR konto w Polsce)..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów

(bartwies)
Wiking
Tylko trzeba sledzic money.pl ----> euro bedzie pielo sie w góre do czasu az NBP nie zacznie wyprzedawac rezerw euro, jesli wachania ustabilizuja sie lub PLN zacznie drozec przestanie oplacac sie przelewanie NOK na EUR chociazby za wzgledu na podwojne przewalutowanie. pzdr
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
131 Postów
Szymon K....
(pepoconti)
Stały Bywalec
Rafal nie wiem gdzie tyle placiles ale 180 kr to duze przegiecie. Ja jako ze nie mam konta walutowego to niejako jestem zmuszony do szukania sposobu na placenie za polskie rachunki. Z tego tez powodu nie wysylam niewiadomo jak wysokich kwot jest to jakies 300-400 kr do 500 kr w Transfer24 place 9,50 kr prowizji wiec nie jest to duzo a jeszcze nigdy nie mialem problemu z opoznieniem platnosci przy przelewach z Norwegii do Polski
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
AlekKowal napisał:
Rafal nie wiem gdzie tyle placiles ale 180 kr to duze przegiecie. Ja jako ze nie mam konta walutowego to niejako jestem zmuszony do szukania sposobu na placenie za polskie rachunki. Z tego tez powodu nie wysylam niewiadomo jak wysokich kwot jest to jakies 300-400 kr do 500 kr w Transfer24 place 9,50 kr prowizji wiec nie jest to duzo a jeszcze nigdy nie mialem problemu z opoznieniem platnosci przy przelewach z Norwegii do Polskisprawdz date
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
131 Postów
Szymon K....
(pepoconti)
Stały Bywalec
Przepraszam bardzo Anders, czytalem sobie rozne watki i nawet nie zauwazylem ze dyskusja byla tyle lat temu. Jeszcze raz przepraszam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok