Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(853 niezalogowanych)
352 Posty
Katarzyna Jakubowska
(Katarzyna)
Stały Bywalec
Właśnie tak pisało na stronie NAV'u, poczytam sobie jak ma się sytuacja na chwilę obecną. Ja zaglądałam do tej lektury w lutym i specjalnie pochyloną kursywą było wtedy zaznaczone, że zasiłek NIE przysługuje jeżeli małżonek pracuje w PL. Ja tak tylko badam grunt, bo w PL będę jeszcze tylko do końca lipca 2010 a potem....Norge - velkommen
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(bad harry)
Wiking
nie trzeba się zwalniać z pracy w pl .
najlepiej jak się nie pobierało zasiłku w polsce bo mniej formalności ( dokumentow )
a nawet jak się pobiera w pl to w norwegii dostanie mąż to co sięmu należy minus polski zasiłek .
można się starać do trzech lat wstecz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów
Andrzej Stolarczyk
(andru7525)
Wiking
dziękuje wszystkim za dobre rady,pozdrawiam wszystkich co mi pomogli i wszystkich Polaków w Norwegi i proszę pomagajmy sobie, bo ja mam kolegę młodszego od siebie a dużo mi pomaga bo zna język angelski.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów

(olga721)
Wiking
a co jezeli ja i moj maz mamy w dowodach inne miejsca zameldowania? ja i dzieci mamy u moich rodzicow a maz u swoich.w takiej sytuacji mozemy sie tez starac o rodzinne?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(bad harry)
Wiking
musisz dołączyć dokument że wspólnie z mężem prowadzicie tzw gospodarstwo domowe .
podobno może być od np dzielnicowego ale najlepiej od notariusza i oczywiście przetłumaczyć na norweski lub angielski .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok