Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Rodzinne - Norwegia

Czytali temat:
(854 niezalogowanych)
6 Postów
Andrzej Stolarczyk
(andru7525)
Wiking
Staram się o zasiłek na dziecko które z żoną jest w kraju,jakie dokumenty są potrzebne?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(bad harry)
Wiking
E-401 i E-411 z pieczątką z NAV
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
z PL :
akt urodzenia na druku miedzynarodowym, akt malzenstwa na takim samym, zasw. ze pobiera/nie pobiera swiadczen w pl, zaswiadczenie ze pobiera/nie pobiera zasilku, kopia dowodu osobistego poswiadczona pdpisem urzednika, zaswiadczenie o wsplnym zameldowaniu, i z Urzedu Marszalkowskiego druki e 401 i E 411,bez pieczatek z NAvu, bo naw pieczatki przybije juz u siebie. Chyba ze, nie bedziesz mial tych drukow, to NAV wypelni i da pieczatki, odeslesz to do PL do UM i spowrotem do Norwegii, ale to wydłuzy procedure.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(bad harry)
Wiking
zapomniałaś dodać że wymagają jeszcze zaświadczenia o zatrudnieniu małżonka w pl .
a pieczątka z nav jest potrzebna głównie w celu potwierdzenia adresu do wysłania dokumentów .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Harry, jezeli Urzad marszalkowski wypelni te druki i wysle do navu, ( bo wtedy zainteresowany juz ich do reki nie dostanie ) to NAV juz nie bedzie tego ze swoimi pieczatki wysylal jeszcze raz, bo nie ma potrzeby. Jezeli natomiast zainteresowany nie poprosu UM o wydanie tych drukow, to Nav sam wypelni da pieczatke, da do reki i trza to slac do PL i jeszce raz wszystkie zaswiadczenia im wyslac, wtedy UM dopiero wysle potwierdzenie do Navu, tyle ze zajmie to niepotrzebnie pol roku.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
352 Posty
Katarzyna Jakubowska
(Katarzyna)
Stały Bywalec
Hej Hilton,

dobrze wydaje mi się, że rodzinne nie przysługuje obecnie jeżeli ja pracuję w PL a małżonek w Norge?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(bad harry)
Wiking
a ja pierwszy raz słyszę żeby UM wypełniał druki .
samemu się wypełnia składa w UM , oni sprawdzają i wysyłają do norge .
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(bad harry)
Wiking
Katarzyna napisał:
Hej Hilton,

dobrze wydaje mi się, że rodzinne nie przysługuje obecnie jeżeli ja pracuję w PL a małżonek w Norge?

to ci się żle wydaje . należy się
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
352 Posty
Katarzyna Jakubowska
(Katarzyna)
Stały Bywalec
, to byłoby cudownie. Szczerze mówiąc nie zagłębiałam się w lekturę NAV'u, bo taką właśnie informację przeczytałam tam jakieś dwa miesiące temu. Myślę, że nic nie stoi na przeszkodzie złożyć dokumenty w takim razie...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
bad harry napisał:
a ja pierwszy raz słyszę żeby UM wypełniał druki .
samemu się wypełnia składa w UM , oni sprawdzają i wysyłają do norge .

Harry nie czepiaj sie drobiazgow , samemu se ktos tam wypelni a UM to musi sprawdzic i zaakceptowac i to tyle. jak tak zrobi to zaoszczedzi czekania z pol roku. Matko wielkie mi rzeczy w tym temacie czy sam se wypekni czy urzednik wypelni. Nie o to tu chodzi, prawda?
Kasia, w sytuacji o ktorej piszesz to raczje wiekszosc by nie mogla brac norweskiego rodzinnego, bo chyba zadna rozsadna zona nie zwolni zie z pracy bo jej maż w Norge pracuje
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok