Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Biżuteria artystyczna. - Norwegia

Czytali temat:
Jan Kowalski Kasia K Łukasz Ch Michal Sendecki Artur19745 Majutek1994 (978 niezalogowanych)
2 Posty
Artur19745
(Artur19745)
Wiking
Witam wszystkich.
Od 20 lat zajmuje się wykonywaniem biżuterii artystycznej.
Szukam sobie nowego miejsca na tym świecie.
Padło na Norwegię i jakieś turystyczne miasto w którym mógłbym otworzyć pracownię ze sklepem.
Myślałem o Alesund ze względu na świetne położenie i możliwość wędkowania co jest moją pasją.
Jeśli możecie pomóc w kwestii przybliżenia spraw związanych z rękodziełem w Norwegii będę wdzięczny.
Nie wiem czy od razu będzie mnie stać na wynajem pracowni ze sklepem może będę musiał rozważyć pracę na etacie lub współpracę ale nie wiem czy są w Alesund takie możliwości.
Będę wdzięczny za wszelką pomoc.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
Artur19745 napisał:
Witam wszystkich.
Od 20 lat zajmuje się wykonywaniem biżuterii artystycznej.
Szukam sobie nowego miejsca na tym świecie.
Padło na Norwegię i jakieś turystyczne miasto w którym mógłbym otworzyć pracownię ze sklepem.
Myślałem o Alesund ze względu na świetne położenie i możliwość wędkowania co jest moją pasją.
Jeśli możecie pomóc w kwestii przybliżenia spraw związanych z rękodziełem w Norwegii będę wdzięczny.
Nie wiem czy od razu będzie mnie stać na wynajem pracowni ze sklepem może będę musiał rozważyć pracę na etacie lub współpracę ale nie wiem czy są w Alesund takie możliwości.
Będę wdzięczny za wszelką pomoc.

Norwegia jest bardzo drogim krajem, pod kazdym wzgedem. Rynek tez jest bardzo specyficzny. Tutaj nie stawia sie na rekodzielo i latwo strzedac tylko wyroby o odpowiedniej nazwie (designer). Krajem bardziej otwartym na wyroby artystyczne i rekodzielo jest Dania.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
Artur19745
(Artur19745)
Wiking
Myślałem żeby swoimi wyrobami zainteresować turystów. Z zawodu jestem złotnikiem ale wolę pracować w srebrze. Jeśli chodzi o uznane marki to tak samo jest na całym świecie ludzie zabijają się za czymś co ma napis i jest powielane w milionach egzemplarzy ja tworzę rzeczy niepowtarzalne i tu jest różnica.
Pozdrawiam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
Wrzuc cos mna epla.no i zobaczysz, czy jest zainteresowanie.
Sezon turystyczny w Norwegii to cos maks. 2 miesiace.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok