Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Dagpenger..ile sie nalezy? - Norwegia

27 Postów
Sylwia B.
(sylwka)
Wiking
Witam!2 miesiace temu zwolnilam sie z pracy.Przysluguje mi zasilek po 8 tygodniach.Dostalam list z navu z wyliczeniem.Bylo tam napisane: UKESATS TOTALT : 2635.Czy od tego musi odejsc jeszcze podatek?Na mojej stronie navu wczoraj pojawila mi sie ta suma i przy niej napisane jest Brutto beløp: 2635.Czy dostane ta sume czy cos jeszcze odejma z tego?Orientujecie sie moze?Bylabym wdzieczna za pomoc.Wiem, ze juz niedlugo bedzie przelew na moje konto i sie dowiem, ale nie moge sie juz doczekac z ciekawosci Pozdrawiam goraco wszystkich Forumowiczow i jestem wdzieczna za kazda odpowiedz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:10  
Odpowiedz   Cytuj
33 Posty
sylwek Malishito
(simontl)
Nowicjusz
jeszcze odlicza ci podatek
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
27 Postów
Sylwia B.
(sylwka)
Wiking
A nie wiesz ile tego podatku odejmuja?Bo np mojej kolezance nie odjeli podatku.Tyle co miala przyznane w liscie tyle dostala.Znowu kto inny mial odwrotna sytuacje..od czego to zalezy?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
33 Posty
sylwek Malishito
(simontl)
Nowicjusz
ja mialem 3265 ale na miesiac wychodzilo 10tys. i 40 kr a nie wiem jak oni twojej kolezance policzyli w tym masz feriepenge czy jakos tak no i odprowadzony podatek
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
33 Posty
sylwek Malishito
(simontl)
Nowicjusz
10 tys na czysto
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-9  
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
Feriepenger wypłacają oddzielnie na przełomie stycznia i lutego za rok ubiegły. Podatek odliczają według tabeli, zależnie jaką masz. Kwota przy wypełnianiu meldekort jest kwotą brutto, czyli że dostaniesz nie tę zapisaną, ale mniejszą o podatek.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
247 Postów
Stały Bywalec
w przypadku pracy ponad rok dagpenger to około 62% pensji brutto, i jest zależne od średnich zarobków za ostatnie trzy lata. Powinni ci przysłać oddzielne zawiadomienie o tym na jak dłudo masz przyznane dage penger, w jakiej wysokości stawki dziennej, musisz wypełniać ,,toto lotka ,, i meldować każdy wyjazd do kraju wtedy za dni nieobecności w NO odejmą wielokrotność stawki dziennej , masz 24 godziny na stawienie sie po wezwaniu lelefonicznym lub listownym do nawu inaczej utracisz świadczenia, nie wolno ci podjąć pracy legalnej w wymiarze PONAD 50% moiesięcznego czasu roboczegobo w danym miesiącu utracisz całość świadczen, w przypadku pracy legalnej -wikariat- dłuższej niż szśc tygodni automatycznie cie wyrejestrują i musisz ponownie.
POwodzenia i SZCZĘŚĆIA WMD
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok