Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

darmowa pomoc adwokacka z urzedu w norwegii - Norwegia

Czytali temat:
JAROSŁAW KĘCIK dorota wites Jan Maryjan Ewa Adam boj fra oszlo ELWIRA HANSEN dorota sider PASSANGER WR Damian ..... pufff Łukasz Ch maaciek ... kaprysek (1805 niezalogowanych)
6 Postów
ELWIRA HANSEN
(SPRZEDAWCA)
Wiking
witam serdecznie ,mam problem w rozwiazaniu sprawy z Nav dotyczacej wyplaty pieniedzy za chorobowe sykepenger,chce starac sie rowniez o rente inwalidzka z Norwegiii,czy mam prawo skorzystac z darmowej pomocy adwokackiej w Norwegii,jestem tu zameldowana ,pobyt staly bez obywatelstwa norweskiego.Jesli wiecie o mozliwej pomocy adwokackiej z urzedu to prosze o info
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
106 Postów

(torsdag4)
Początkujący
a co masz za problem ze nie dostalas pieniedzy z nav ??
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
59 Postów

(WarmiaIMazury)
Nowicjusz
Znam dwie takie organizacje. Ograniczenia sa takie, ze nie wszystkim taka pomoc przysluguje. Po drugie, pomocy udzielaja nie rasowi adwokaci, tylko studenci ostatnich lat prawa. Maja oni prawo reprezentowania klientow jako adwokat w prostych sprawach.
W obu organizacjach mozna zarejestrowac swoja sprawe przez internet.

Oslo: Jussbuss
foreninger.uio.no/jussbuss/
Trondheim: Jushjelpa i Midt Norge
jushjelpa.no/
SPRZEDAWCA napisał:
witam serdecznie ,mam problem w rozwiazaniu sprawy z Nav dotyczacej wyplaty pieniedzy za chorobowe sykepenger,chce starac sie rowniez o rente inwalidzka z Norwegiii,czy mam prawo skorzystac z darmowej pomocy adwokackiej w Norwegii,jestem tu zameldowana ,pobyt staly bez obywatelstwa norweskiego.Jesli wiecie o mozliwej pomocy adwokackiej z urzedu to prosze o info
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów
ELWIRA HANSEN
(SPRZEDAWCA)
Wiking
witam
problem w tym ze nie mam wymaganej stawki ,kwoty BAZOWEJ 0.5G od ktorej NAV oblicza sykepenger -chorobowe,oni sadza ze dochody ktore mam za prace w Norwegii nie wynosza wymaganej kwoty bazowej ,mam jeszcze maly dochod z Polski od ktorego Place podatek tez w Norwegii.Myslalam ze renta INWALIDZKA Z Polski plus dochody z Norwegii-praca 11.3%daja wymagana kwote bazowa 0.5G. Jednak Nav mowi ze renta inwalidzka z Polski nie jest traktowana jako dochod .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok