Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Ubezpieczenie - Norwegia

Czytali temat:
4 Posty

(Misiek89x)
Wiking
Witam
Pracuje od września w Norwegii, podpisałem umowę w firmie w 1 dzień pracy na okres 3 miesięcy. Jak wygląda kwestia mojego aktualnego ubezpieczenia? To jest ubezpieczenie zdrowotne, chorobowe czy jakie? I co najważniejsze czy to ubezpieczenie jest ważne w PL ? Bo muszę jak będę miał zjazd iść do lekarza i nie wiem czy prywatnie czy takie ubezpieczenie obowiązuje również w PL?
pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
704 Posty
MultiNOR Konsultant
(MultiNOR)
Wyjadacz
Misiek89x napisał:
Witam
Pracuje od września w Norwegii, podpisałem umowę w firmie w 1 dzień pracy na okres 3 miesięcy. Jak wygląda kwestia mojego aktualnego ubezpieczenia? To jest ubezpieczenie zdrowotne, chorobowe czy jakie? I co najważniejsze czy to ubezpieczenie jest ważne w PL ? Bo muszę jak będę miał zjazd iść do lekarza i nie wiem czy prywatnie czy takie ubezpieczenie obowiązuje również w PL?
pozdrawiam

Jeżeli chciałby Pan korzystać z ubezpieczenia norweskiego w Polsce należy wnioskować o uzyskanie druku E-106. Chcąc uzyskać prawo do opieki medycznej od nagłych wypadków, należy ubiegać się o kartę EKUZ.

Więcej informacji: www.multinor.no/ubezpieczenia-zdrowotne
Zgłoś wpis
59 Postów
Radoslaw .
(raddek)
Nowicjusz
Formularz helfo e-106 musisz wyslac do helfo a nastepnie otrzymasz dok na adres w polsce ktore zanosisz do nfz i bedziesz ubezp w pl. W norwegi jestes ubezpieczony jak pracujesz lub jak jestes na bezrobotnym ( zgloszonym do nav )
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty

(Misiek89x)
Wiking
dzięki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok