Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

UDI, Karta pre-paid - Norwegia

Czytali temat:
Dawid Mituła Wieslaw Ozog Kasia K boj fra oszlo Karol Grochala seban253 t0mek92 RobRoy7 Pol (2055 niezalogowanych)
2 Posty
t0mek92
(t0mek92)
Wiking
WItam, za około 2 tygodnie wybieram się do Trondheim, szukać pracy dorywczej na okres wakacji jeśli wszystko się ułoży zostałbym na dłużej.
Czytając poradniki i fora, widzę że należy zarejestrować się w UDI, lecz wypełniając ten że formulaż, należy podać adress w Norwegii, a ja takiego nie mam i niewiem jak długo tak bedzie gdyż zabieram namiot ze sobą.
Powiedzcie prosze jak to z tym UDI jest, czy faktycznie muszę się rejestrować?
Kolejną sprawą jest karta z norweskim numerem, z tego co piszą nie można tak poprostu kupić karty sim i jej używać należy ją rejestrować, czy tu też potrzebny jest adres?
Ostatnie pytanie odnosnie adresu, czy agencje go wymagają?
Dziękuje i do zobaczenia wkrótce!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
158 Postów

()
Stały Bywalec
t0mek92 napisał:
WItam, za około 2 tygodnie wybieram się do Trondheim, szukać pracy dorywczej na okres wakacji jeśli wszystko się ułoży zostałbym na dłużej.
Czytając poradniki i fora, widzę że należy zarejestrować się w UDI, lecz wypełniając ten że formulaż, należy podać adress w Norwegii, a ja takiego nie mam i niewiem jak długo tak bedzie gdyż zabieram namiot ze sobą.
Powiedzcie prosze jak to z tym UDI jest, czy faktycznie muszę się rejestrować?
Kolejną sprawą jest karta z norweskim numerem, z tego co piszą nie można tak poprostu kupić karty sim i jej używać należy ją rejestrować, czy tu też potrzebny jest adres?
Ostatnie pytanie odnosnie adresu, czy agencje go wymagają?
Dziękuje i do zobaczenia wkrótce!
Co do UDI, to rejestracja obowiązuje jedynie wtedy gdy znaleziesz już pracę stałą, a okres pobytu przekraczać będzie więcej niż 3-miesiące, lub 6-miesięcy w niektórych przypadkach.
Więcej informacji na ten temat, znajdziesz na stronie udi.no, o ile naprawdę chcesz się czegoś konkretnego powiedzieć poza zasłyszanymi bajkami.
Co zaś do karty telefonicznej, to taką norweską kartę można uzyskać będąc nawet w Polsce, warunek konieczny, to dokładne wypełnienie danych na stronie operatora, np. mycall.no gdzie wszystko jest objaśnione w języku polskim.
Co do agencji pracy, to zależy jakiej, są takie, co wymagają już pobyt w norwegi i aktualny norweski adres, a są i takie które tego nie wymagają ponieważ same oferują odpłatny nocleg na danym projekcie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok