Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Pozwolenie na pobyt, numer personalny. - Norwegia

Czytali temat:
3 Posty
NataliaWu
(NataliaWu)
Wiking
Witam,
Mam pytanie odnośnie pozwolenia na pobyt i wszystkie z tym związane sprawy. Mój tato tutaj mieszka ponad 10 lat czy może on mi pomóc z zarejestrowaniem sie tutaj? Słyszałam ze może mnie dopisać do swojego numeru personalnego, ale jestem totalnie zielona w tych sprawach.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
212 Posty
Ja Gabriel
(Ja Gabriel)
Stały Bywalec
NataliaWu napisał:
Witam,
Mam pytanie odnośnie pozwolenia na pobyt i wszystkie z tym związane sprawy.
Mój tato tutaj mieszka ponad 10 lat czy może on mi pomóc z zarejestrowaniem sie tutaj? Słyszałam ze może mnie dopisać do swojego numeru personalnego, ale jestem totalnie zielona w tych sprawach.
Nie ma takiej możliwości by ktoś kogoś, dopisał do swojego numeru personalnego/ peselu.
Przecież jest to indywidualny numer identyfikacyjny, to takie specyficzne linie papilarne, lub dowód Osobisty osoby dorosłej.
Mało tego, jeżeli masz już skończone 18 lat, to nie może ciebie zarejestrować nawet na łączenie rodzin.
Ty natomiast, możesz sama zarejestrować się w Norweskim systemie identyfikacyjnym. Wystarczy tylko, jak ojciec wyrazi zgodę na zameldowanie ciebie w swoim mieszkaniu i da tobie lub załatwi, legalną pracę.
To tak w szybkim skrócie, ponieważ podałaś za mało danych, pomijam tu już sam fakt, że skoro ojciec jest w Norwegi 10 lat, to bezwzględnie powinien wiedzieć jak takie sprawy legalnie załatwić.
Chyba, że nic nie wie o twojej inicjatywie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-9  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
NataliaWu
(NataliaWu)
Wiking
Dziękuję za wyjaśnienie kilku spraw!
Serdecznie pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj