Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

zwolnienie lekarskie - Norwegia

2 Posty
monika80
(monika80)
Wiking
Witam, od pierwszego listopada pracowałam w Norwegii, ale pracodawca nie dał mi jeszcze do podpisania kontraktu. Za listopad wyplata przyszła na konto, zapłacono podatek. Po powrocie na święta do Polski rozchorowałam się i poszłam do lekarza, dostałam zwolnienie, poinformowałam o tym pracodawcę i spytałam czy zwolnienie przesłać faksem czy pocztą, a on mi na to, że tego nie potrzebuje, bo ja u niego nie pracuję, bo umowa nie podpisana, czy może ktoś kiedyś spotkał się z takim przypadkiem, bo ja nie bardzo się w tym orientuje i nie wiem, czy te zwolnienie wysyłać czy nie, proszę o jakąś podpowiedz i z góry dziękuję, Monika.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
monika80
(monika80)
Wiking
Mam wielu znajomych ktorzy lecza sie w
Polsce i ich zwolnienia sa uznawane przez Nav i pracodawcow, weszlam na swoje konto w Skacie i jako pracownik tej firmy jestem zgloszona od czerwca tego roku, ale firma mnie o tym nie poinformowala i myslalam ze pracje na czarno choc slyszalam ze w Norwegii nie ma pracy na takich warunkach ja widac trafilam na wyjatek, nie wiem jak moja firma omija Skat i Nav i inspekcje pracy w Norwegii, ale nie robili tego tylko ze mna a teraz chca sie na mnie po prostu wypiac
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok