Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

ubezpieczenia oc samochodu - Norwegia

16 Postów
romi181174
(romi181174)
Wiking
Miałem w październiku zdarzenie w brumundalu jadąc samochodem z podczepiona przyczepka na leżących wzniesieniach odczepila mi się przyczepka robiąc szkodę innemu samochodowi na szkodę 38000 nok.wspomnę że samochód nie był mój a właściciel samochodu a za razem mój były pracodawca wymyślił że ile straci zniżek a miał ich 75% dostał pismo ze potracaja mu 40% wysłał mi to pismo emailem .i pisze mi że potraca mi sumę 40% od 38000 i chciał bym się dowiedzieć czy może tak czy to nie jest po prostu kant
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
212 Posty
Ja Gabriel
(Ja Gabriel)
Stały Bywalec
romi181174 napisał:
Miałem w październiku zdarzenie w brumundalu jadąc samochodem z podczepiona przyczepka na leżących wzniesieniach odczepila mi się przyczepka robiąc szkodę innemu samochodowi na szkodę 38000 nok.wspomnę że samochód nie był mój a właściciel samochodu a za razem mój były pracodawca wymyślił że ile straci zniżek a miał ich 75% dostał pismo ze potracaja mu 40% wysłał mi to pismo emailem .i pisze mi że potraca mi sumę 40% od 38000 i chciał bym się dowiedzieć czy może tak czy to nie jest po prostu kantOgólne, prawo drogowe w Polsce "mówi" iż za stan techniczny prowadzonego pojazdu jak i innych przedmiotów prawnie dozwolonych np."przyczepa", odpowiada tylko i wyłącznie, Prowadzący Zestaw lub Pojedynczy Pojazd, czyli dokładnie, KIEROWCA!!!.
Nie wiem jak to jest w Norwegi!.
W tym przypadku auto + przyczepa.
Twoim bezwzględnym obowiązkiem przed "jazdą" było sprawdzenie sprawności zestawu.
Jeżeli masz filmowo głosowy dokument iż właściciel pojazdu i przyczepy, zmusił ciebie do jazdy z punktu A do punktu B niesprawnym zestawem, to możesz ewentualnie odwołać się od decyzji odnośnego urzędu.
Niemniej i tak miałeś bezwzględny obowiązek, zgłosić taki fakt przed wyruszeniem w trasę, odnośnemu organowi w Norwegi, by następnie, zaprzestać dalszego przemieszczania się po drodze publicznej niesprawnym sprzętem do czasu jego prawnego usunięcia i dopuszczenia do dalszego ruchu na drodze publicznej.
NA CAŁE TWOJE SZCZĘŚCIE, TO TYLKO JAKIEŚ TAM 38-tys.nok.
Czy ty masz chociaż blade pojęcie o tym, co by się stało, gdybyś w tej konkretnej kolizji ZABIŁ również i kierowcę!?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
16 Postów
romi181174
(romi181174)
Wiking
Ja nie chcę się wcale odwoływać chodzi mi tylko o to że płaci po 700 nok na oc co w roku daje sumę 8400 i nie od tej sumy mu odlicza te procentowo składki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
16 Postów
romi181174
(romi181174)
Wiking
Jutro zadzwonię ale z tego co patrzyłem nie zajmują się takimi sprawami ale może pomogą wysłać gdzieś do odpowiednich biur .dzięki za poradę
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
3258 Postów
boj fra oszlo
(bojfraoszlo)
Maniak
...jeżeli pożyczyłes od niego auto z przyczepką do swoich celów prywatnych to honorowo powinnieneś pokryć koszty szkody ...
...z tego co napisałes to twój były pracodawca...były...
...z czego może ci potrącić te kwote???
...czy ty aby nie robiłeś na ,,czarno,, dla niego...
...jeżeli pracowałes nawet ,,na czarno,, w trakcie szkody,, to...
...było to zdarzenie podczas pracy...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
16 Postów
romi181174
(romi181174)
Wiking
Miałem z nim umowę choć śmieciowe vikariat jechałem w jego sprawie wykonując dla niego pracę tylko on jest bardzo znany w elverum z tego że lubi nie wypłacać ludziom ostatniej wypłaty a i z wyplatami potrafi płacić jak płacić ja się sam od niego zwolnilem a on mi wstrzymał ostatnią wypłatę stwierdzając ze musi pokryć z czegoś stratę wypadku .zrobiłem z nim oświadczenie na piśmie ze ile straci zniżek z ubezpieczenia tyle mi potraci tylko czuje w tym szwindel
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
46 Postów
Tomy Nik
(Tomy)
Nowicjusz
bo to jest szwindel i tyle
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
16 Postów
romi181174
(romi181174)
Wiking
Jak by nie patrzeć i przez to przestał po malu zatrudniać Polaków a zaczol na czarno Ukraińców bo są o dużo tańsze
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
46 Postów
Tomy Nik
(Tomy)
Nowicjusz
powiedz mu tak lagodnie zeby wyplacil tobie co sie nalezy a ty w zamian nie pojdziesz do Arbeidtylsynet i nie powiesz ze zatrudnia na czarno ukraincow
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
16 Postów
romi181174
(romi181174)
Wiking
Na to na razie nie wpadłem a by być takim samym człowiekiem jak on ale to może będzie dobry sposób załatwiania problemu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok