Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Dokumenty z polski potwierdzajace pobyt potrzebne do wymiany prawka - Norwegia

Czytali temat:
Luk Pol maciej pierzchala Jan Maryjan Wioletta R. z s Mateusz M K MN Ewa Adam KasiaMM MM (712 niezalogowanych)
8 Postów
Luk Pol
(lukasz88)
Wiking
Witam pierwszy raz do norwegii przylecialem w 2008, wrocilem do polski 2012 ale nie wyrejestrowalem sie z norwegii . Chcialbym wymienic prawko na norweskie, problem w tym ze mam kat. C,CE,D zrobione na poczatku 2014 po zmianie przepisow w 2013. Wiem, ze powinieniem przedstawic jakies dokumenty potwierdzajace moj pobyt na min. 6 miesiecy wstecz. Czy ktos z was ma za soba taka przygode i mogl by sie podzielic jakie dokumenty potwierdzajace sa przydatne ? Pracowalem rowniez w polsce w potrzebnym dla mnie okresie ale firmy juz nie ma, czy jak zdobede zaswiadczenie ze pracowalem w tej firmie w jaki sposob norwegia sprawdza takie domumenty ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
140 Postów
Robert .
(BilXtra)
Stały Bywalec
Potrzebujesz legeattest od swojego lekarza i bostedsattest ze skatteetaten. Do lekarza osobiście i zaloguj się na skat i tam zamówisz sobie drugi atest.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
Luk Pol
(lukasz88)
Wiking
Bardziej mi chodzi o dokumenty z polski co najlepsze by bylo i co z firma ktorej juz nie ma a mialbym zaswiadczenie ze tam pracowalem jak to sprawdzaja ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok