Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

zasiłek tacierzyński - Norwegia

Czytali temat:
Katarzyna Ćmoch MultiNOR Konsultant Kasia K Gizia Be Magdalen@ auxen88 Greta agusia19976 Krzysztof 3105 (956 niezalogowanych)
1 Post
auxen88
(auxen88)
Wiking
Witam.
1 marca urodziło mi się dziecko. Nie składałem jeszcze żadnych dokumentów o zasiłek tacierzyński. Matka dziecka jest w Polsce na zasiłku macierzyńskim do 31 sierpnia. Od 1 września dostała propozycję powrotu do pracy. Czy w takiej sytuacji mam jakiekolwiek szanse na otrzymanie zasiłku tacierzyńskiego ? Miał ktoś podobną sytuacje ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
704 Posty
MultiNOR Konsultant
(MultiNOR)
Wyjadacz
auxen88 napisał:
Witam.
1 marca urodziło mi się dziecko. Nie składałem jeszcze żadnych dokumentów o zasiłek tacierzyński. Matka dziecka jest w Polsce na zasiłku macierzyńskim do 31 sierpnia. Od 1 września dostała propozycję powrotu do pracy. Czy w takiej sytuacji mam jakiekolwiek szanse na otrzymanie zasiłku tacierzyńskiego ? Miał ktoś podobną sytuacje ?

Osoba, która chce pobierać zasiłek ojcowski musi spełniać szereg warunków, do których należą m.in.: osiągnięcie minimalnego dochodu w wysokości co najmniej 0,5 G, czyli 46 288 NOK oraz przepracowanie w Norwegii minimum 6 z ostatnich 10 miesięcy.
W przypadku, gdy tylko ojciec ma prawo do zasiłku ojcowskiego warunkiem jego uzyskania jest to, aby matka dziecka wróciła do pracy lub nauki na minimum 3/4 etatu.

Więcej informacji: www.multinor.no/zasilek-na-dzieci/zasilek-rodzicielski.html
Zgłoś wpis

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok