Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Pytanie czy warto wyjechać i czy tak jest w zeczywistosci... - Norwegia

3 Posty

(takkyu131)
Wiking
No dobra...
Nie wiem wg moich wyliczeń i z tego co powinienem wysłać rodzinie do polski na konto to wychodzi mi tak...
Praca 10 godzin dziennie za 9 płacone bo przerwy odliczane czyli w systemie pracy 6/2 to i tak wychodzi te 180 godzin miesięczne a wiec...
180*181.5=32670
Wg tabeli podatkowej zabiorą mi od tej kwoty 9680 koron
Za pokoik z łóżeczkiem mam zapłacić niby 5000 koron
I o ile mi wystarczy na kupno podstawowych produktów typu chleb masło napoje itd... liczę ze 3000 koron wydam jezeli to mało to proszę mnie poprawić
bo wiadomo ze z polski w aucie zapasy jakies tam wezmę wędlin mięsa no i co sie da...
Do tego dojdzie na dzieci 1940 koron no to jest tak...
32670koron
-9628 podatek
-5000 mieszkanie
-3000 jakies produkty
+1940 na dzieciaki
=16982 korony
W przeliczeniu około 7980 złotych tyle powinienem przelać rodzinie na konto...
Jezeli tak jest to bym sie bardzo cieszył i proszę jezeli ktos moze luknąć na te moje wyliczenia i ewentualnie sprostować jakies sumy to bede wdzięczny lub moze ktos poda mi swoj numer pod którym udzieli mi wiecej informacji i przekona mnie do wyjazdu lub ewentualnie do rezygnacji z niego...
Bede naprawdę wdzięczny za pomoc
Dziekuje i pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1610 Postów
Maniak
Zapomniałeś doliczyć podróż do polski.ale mniej więcej tak to wychodzi.
Pytanie jeszcze jest takie na jaki okres masz tą pracę...bo jak ktoś wyżej napisał agencje mają to do siebie...że czasem pracy nie mają
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok