Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Prawo budowlane - Norwegia

1 Post
Adam Jan
(Adamjan)
Wiking
Witam czy ktos ma moze jakies informacje albo wie gdzie zdobyc takowe na temat prawa budowlanego w norwegii... scislej chodzi mi o informacje na temat odleglosci od fjordu w jakiej mozna prowadzic drobne prace budowlane takie jak klucie mlotem i czy wogole mozna...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Adamjan napisał:
i... scislej chodzi mi o informacje na temat odleglosci od fjordu w jakiej mozna prowadzic drobne prace budowlane takie jak klucie mlotem i czy wogole mozna...
A może , dla jasności tematu opisał byś bardziej szczegółowo , Ten nurtujący Ciebie problem...
Zwłaszcza , że nie wyrażasz się dosyć fachowo...."kłucie młotem "...
CZEGO...kłucie... ? , dlaczego akurat , kłucie młotem a nie IGŁĄ.../Śmieszne ...nie...!?/.
I tak właśnie jest odbierany ten Twój problem...
Dlatego opisz dokładnie całą sytuację...
Przy okazji , czy teren nad Tym fiordem , Należy do Ciebie , Czy też do Osoby dla której tą akupunkturę Masz wykonać... a Może nie należy do nikogo ...
A Ty jedynie chcesz wygrawerować na skale Swoje Przepiękne Inicjały z zaznaczeniem , że jezdeś z Polszy Rodem.
..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-5  
Odpowiedz   Cytuj
193 Posty
Stały Bywalec
Ty Gabriel jestes niesamowity
Do tematu poszukaj w Google

Norsk standard bygg Ale ogolnie ja prosze o pozwolenie w komunie ona kieruje mnie najczesciej do sasiadow i ich zgoda bywa najwazniejsza zacznij od komuny
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
Pewnie chodzi o budowe w strefie 100m od plazy.

www.regjeringen.no/nb/dep/md/dok/tidsskr...003/5.html?id=279565
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
chodzi o budowę kanału łączącego Polskę i Norwegię pod ziemią , --- heh prawo budowlane-- człowieku jak nigdy nie pracowałeś tutaj i nie wiesz co masz zrobić ze sobą to na początek podejmij pracę , rozejrzyj się trochę ---- nie przyjeżdżaj w ciemno-- nie rób chaosu bo się okaże że spuścisz ręce po czasie a krajowe zwyczaje do niczego ci się nie przydadzą --- mogę ci napisać tylko że budować domki drewniane możesz całkiem śmiało --- ale jeśli chodzi o coś większego to nikt nawet na ciebie nie spojrzy , nawet jeśli się zdrowo zaniżysz w stawce -- bo nie wygrasz z firmą norweską która zazwyczaj ma kilkadziesiąt oddziałów w kraju -- a poza tym na razie ludzi stać tutaj na domek za parę milionów i bez ciebie --- ciężko się przebić -- możesz być podwykonawcą u jakiejś firmy tutaj ale z doświadczenia wiem że jest na na krótka metę a za nim zajarzysz o co chodzi to czasami możesz zgubić ,,spodnie,, bo tak potrafią Norwedzy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-5  
Odpowiedz   Cytuj
636 Postów
Wyjadacz
powiatowy myśliciel napisał:
chodzi o budowę kanału łączącego Polskę i Norwegię pod ziemią , --- heh prawo budowlane-- człowieku jak nigdy nie pracowałeś tutaj i nie wiesz co masz zrobić ze sobą to na początek podejmij pracę , rozejrzyj się trochę ---- nie przyjeżdżaj w ciemno-- nie rób chaosu bo się okaże że spuścisz ręce po czasie a krajowe zwyczaje do niczego ci się nie przydadzą --- mogę ci napisać tylko że budować domki drewniane możesz całkiem śmiało --- ale jeśli chodzi o coś większego to nikt nawet na ciebie nie spojrzy , nawet jeśli się zdrowo zaniżysz w stawce -- bo nie wygrasz z firmą norweską która zazwyczaj ma kilkadziesiąt oddziałów w kraju -- a poza tym na razie ludzi stać tutaj na domek za parę milionów i bez ciebie --- ciężko się przebić -- możesz być podwykonawcą u jakiejś firmy tutaj ale z doświadczenia wiem że jest na na krótka metę a za nim zajarzysz o co chodzi to czasami możesz zgubić ,,spodnie,, bo tak potrafią Norwedzy

A Ty wogole zrozumiales pytanie?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
oczywiście że pytanie zrozumiałem tropik , otóż decydującą sprawę w odwiertach i budowach przy fiordach , a także przy jakichkolwiek sprawach z tym związanych ma gmina -- musi być pozwolenie --- nawet jeżeli teren należy do osoby prywatnej -- chodzi tu o bardziej środowiskowe sprawy -- nie w każdym miejscu w Norwegii dostaniesz pozwolenie na budowę czy odwierty jakieś tam (mam nadzieję że nie będziesz wydobywał ropy ?? ).Nie jest to proste człowieku
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
636 Postów
Wyjadacz
powiatowy myśliciel napisał:
oczywiście że pytanie zrozumiałem tropik , otóż decydującą sprawę w odwiertach i budowach przy fiordach , a także przy jakichkolwiek sprawach z tym związanych ma gmina -- musi być pozwolenie --- nawet jeżeli teren należy do osoby prywatnej -- chodzi tu o bardziej środowiskowe sprawy -- nie w każdym miejscu w Norwegii dostaniesz pozwolenie na budowę czy odwierty jakieś tam (mam nadzieję że nie będziesz wydobywał ropy ?? ).Nie jest to proste człowieku

Oczywiscie , teraz widze ze zrozumiales
Ale dlaczego Ci to zajelo az cztery godziny to tego nie rozumie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
bo byłem w pracy tropik --- musiałem sobie pier//dp//lnąć trochę nadgodzin żeby doje//b//ać do konta trochę kaski
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
volvo volvo
(volvo)
Wiking
Takiego chama jak ty to ja w życiu nie spotkałem! DEBIL!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok