Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

przeniesienie dagpenger a utrata numeru per. - Norwegia

26 Postów
Patryk Bryza
(randy80)
Wiking
Witam,
ostanio pojawiły się informacje o nowych przepisach dla osób przenoszacych zasiłek (dagpenger) do PL iż tacy wnioskodawcy tracą swój stały numer personalny w Nor?
Czy ktoś z Was może to potwierdzić?
Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
26 Postów
Patryk Bryza
(randy80)
Wiking
ingve napisał:
randy80 napisał:
Witam,
ostanio pojawiły się informacje o nowych przepisach dla osób przenoszacych zasiłek (dagpenger) do PL iż tacy wnioskodawcy tracą swój stały numer personalny w Nor?
Czy ktoś z Was może to potwierdzić?
Pozdrawiam

Ktos nabija cie w butelke,ja siedze na zasiłku już ponad rok,eksportuje penger i numer mam caly czas,nawet go sobie wlozylem w ramke i powiesiłem na scianie,stale go oglądam nawet gdy jem sniadanie,moj kolega z mojego kompa który jest gdzies w Norwegii wysyla meldekort i przychodzi za mnie na wezwania gdy wirtualnie jestem w no,tu w Polsce robie na czarno.... no jak to co??? ..kupe

WTF ??????!!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
26 Postów
Patryk Bryza
(randy80)
Wiking
ingve napisał:
TWCP?????
USOAB !
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
26 Postów
Patryk Bryza
(randy80)
Wiking
ingve napisał:
rozwin,bo tego nie mogę rozwiazac
domyśl się
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
26 Postów
Patryk Bryza
(randy80)
Wiking
ingve napisał:
ingve napisał:
ingve napisał:
rozwin,bo tego nie mogę rozwiazac
TWCP:-..tez \\\"wy....... cwaniaku Patentowany

O eksporcie dagpenger nawet tu na MN i to miesiąc temu powtarzali
...można na okres nie dluzszy jak 30 dni lub 3 m-ce nie pamiętam
Nie jest to związane z numerem personalnym,ktory to nr jest nadawany po prostu kolejnemu wyrobnikowi na terenie Noreg
Choc może i lepiej by było gdyby każdej takiej osobie blokowali i już nigdy nie odblokowywali,ale jeszcze do tego nie doszlo

idz juz spać MF !
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
704 Posty
MultiNOR Konsultant
(MultiNOR)
Wyjadacz
Aby ubiegać się o eksport zasiłku dla bezrobotnych do Polski konieczne jest pobieranie go w Norwegii przez minimum 4 tygodnie. Przeniesienie to może trwać maksymalnie 3 miesiące i nie ma związku z utratą numeru personalnego.

Więcej informacji:www.multinor.no/zasilek-dla-bezrobotnych/eksport-zasilku.html
Zgłoś wpis
26 Postów
Patryk Bryza
(randy80)
Wiking
MultiNOR napisał:
Aby ubiegać się o eksport zasiłku dla bezrobotnych do Polski konieczne jest pobieranie go w Norwegii przez minimum 4 tygodnie. Przeniesienie to może trwać maksymalnie 3 miesiące i nie ma związku z utratą numeru personalnego.

Więcej informacji:www.multinor.no/zasilek-dla-bezrobotnych/eksport-zasilku.html

Bardzo dziękuje za konkretną odpowiedż . Oby wiecej takich osób jak Pan/Pani na forum a nie pajaców filozoficznych jak poprzednik.
Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok