Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Praca w agencji a ulga podatkowa 10 % oraz feriepenge - Norwegia

Czytali temat:
Czeslaw Mizera Jan Maryjan Andrzej Szczepanek slovian slovian Kasia Tłumacz Kasia K Wojciech ... danielqwerty RzęsyVestfold D defenderr hei!sandokan Cortez1 N Josephvol.2 smith (706 niezalogowanych)
11 Postów
Wojciech ...
(Wilczur)
Wiking
Witajcie.
Wielokrotnie przeglądałem forum w poszukiwaniu odpowiedzi na moje pytanie lecz niestety albo nie potrafię się obsłużyć szukajką forumową lub zwyczajnie nic nie było na ten temat.

Czy pracując w Norwegii poprzez agencje pracy, przysługuje mi 10 % ulga podatkowa oraz czy przysługuje mi prawo do feriepenge ?
Znajomy mnie nastraszył że podejmując pracę przez agencję zrobie sobię ''krzywkę'' podatkową. Czy to prawda ?

serdeczne dzieki za pomoc

pozdro
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
388 Postów
hei!sandokan
(hei!sandokan)
Stały Bywalec
Wilczur napisał:
Witajcie.
Wielokrotnie przeglądałem forum w poszukiwaniu odpowiedzi na moje pytanie lecz niestety albo nie potrafię się obsłużyć szukajką forumową lub zwyczajnie nic nie było na ten temat.

Czy pracując w Norwegii poprzez agencje pracy, przysługuje mi 10 % ulga podatkowa oraz czy przysługuje mi prawo do feriepenge ?
Znajomy mnie nastraszył że podejmując pracę przez agencję zrobie sobię ''krzywkę''

podatkową. Czy to prawda ?

serdeczne dzieki za pomoc

pozdro

10% tak pierwsze 2 lata
feriepeger tak
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
701 Postów
Cortez1 N
(Cortez1)
Wyjadacz
10 000 Nok za odnalezienie polskiego idioty, który zapoczątkował słowotwórstwo w postaci " feriepenge".
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
701 Postów
Cortez1 N
(Cortez1)
Wyjadacz
Feriepeger.....następny z PGR.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
11 Postów
Wojciech ...
(Wilczur)
Wiking
Cortez1 napisał:
Feriepeger.....następny z PGR.

sam spotkałem się z takim nazewnictwem więc chyba to jest prawidlowa forma ?
www.altinn.no/no/Starte-og-drive-bedrift...r-jeg-i-feriepenger/

poza tym skupmy się na wątku a nie czepianiu się literówek ok ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
810 Postów
defenderr
(defenderr)
Maniak
Cortez1 napisał:
10 000 Nok za odnalezienie polskiego idioty, który zapoczątkował słowotwórstwo w postaci " feriepenge".
ty komunistyczny sprzedawczyku wstaw stare zdjecie w avatar bo sie myle
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok