Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

rejstracja samochodu - Norwegia

Czytali temat:
Paweł Drozd Krzyszt Kris anna.kacprowicz Panda xoxo (2209 niezalogowanych)
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
hi ;=
mam pytanie jak to wygląda jak kupuje auto w weekend i musze go dowiesc np z okolic Bergen do Stavanger
Jak to zrobić legalnie i zgodnie z przypisami ??????
Jakos nie mogę nic znaleźć ani na st veg ani tu
Niby mam 3 dni na przerejestrowanie w st veg ale z drugiej strony poki nie zarejestruje nie mam ubezpiecz a bez ubezpiecz nie można prowadzić w sob stv veg stengt wiec brak mi legalnej opcji by dojechać do domku ?????
Ma ktoś jakiś pomysł inny niz laweta???
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
hmm kupic auto w poniedzialek?? hhehe

a tak na serio to nie wiem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
acha...a co z tym różowiutkim autkiem?? nie ma go ?? kamiiiiiii oddaj tamtą brykę
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
różowa landrynka w garazu stoi skasowałam dach (Wiadukt kolejowy mialam zdazyc) i teraz jest w wersji letniej Tylko tego lata cos nie widac wciaz sneig wiec jakie auto z dachem by sie przydalo
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
a po co ci dach...landrynka ma to cos tą klasę styl....ona na sam widok jej i siedzenie w niej rozgrzewa tym swoim kolorem!! oj kami kami...zeby to juz o wiadukt haczyć ??

ok nie zasmiecam twojego watku..chociaz juz to zrobilam ...ale to i tak tutaj normalne nie gniewaj sie ....juz mykam
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
148 Postów
ciekawski ciekawski
(ciekawski)
Stały Bywalec
jezeli samochod jest ubezpieczony w momencie kupna to jedziesz na ubezpieczeniu poprzedniego wlasciciela a w poniedzialek zglaszasz przerejestrowanie i ubezpieczenie juz na siebie.
A pozatym to mozesz zalatwic to przez internet nawet w helg
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
hmmm
dobre info a podasz źródło w razie czego na ktore sie powołac podczas politi kontrol...l bo jakos nie moge nic znalesc ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
148 Postów
ciekawski ciekawski
(ciekawski)
Stały Bywalec
Musze sie chyba poprawic:
Wedlug przepisow to ubezpieczenie powinnas wykupic na siebie w momencie kupna samochodu tylko ze jeszcze nigdy sie nie spotkalem zeby poprzedni wlasciciel zatrzymal ubezpieczenie w momencie sprzedazy.

wsumie to ten jeden dzien i tak cie nie zbawi, znajdz sobie ubezpiczyciela zanim pojedziesz i jak juz sie zdecydujesz na kupno to popros bylego wlasciciela zeby ci uzyczy internetu i sprawa zalatwiona.
Tu masz wszystko co ci potrzebne przy kupnie samochodu www.naf.no/Kjope-eller-selge-bil/Kjope-bil/

Pamietaj ze jezeli samochod jest obciazony kredytem to ty go przejmujesz wraz z samochodem
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
własnie to i ja wyczytałam ze musze je kupic w momencie nabycia auta Jak kupowalismy "gwiazdke" to kolo własnie zatrzymał ubezp i tablice ale to bylo tu na miejscu i srodek tyg wiec mozna było nabyc jedno dniowe
wiesz tak kombinuje nad jednodniowymi ale to tez moge je kupic wowczas gdy auto jest na mnie a ja go widziałam tylko na finn no jest na drugim koncu norge i nie bardzo chche mi sie jechac raz by je obejzec potem drugi raz by je kupic pozatym jestem uzalezniona od meza jeszcze praffka nie mam a on pracuje do 17 wiec jak dojedziemy to i tak juz st ve stengt wiec dupa blada A maz nie moze wziasc wolnego bo ma nowych do przeszkolenia i kołko sie zamyka :/
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
148 Postów
ciekawski ciekawski
(ciekawski)
Stały Bywalec
kami napisał:
własnie to i ja wyczytałam ze musze je kupic w momencie nabycia auta Jak kupowalismy "gwiazdke" to kolo własnie zatrzymał ubezp i tablice ale to bylo tu na miejscu i srodek tyg wiec mozna było nabyc jedno dniowe
wiesz tak kombinuje nad jednodniowymi ale to tez moge je kupic wowczas gdy auto jest na mnie a ja go widziałam tylko na finn no jest na drugim koncu norge i nie bardzo chche mi sie jechac raz by je obejzec potem drugi raz by je kupic pozatym jestem uzalezniona od meza jeszcze praffka nie mam a on pracuje do 17 wiec jak dojedziemy to i tak juz st ve stengt wiec dupa blada A maz nie moze wziasc wolnego bo ma nowych do przeszkolenia i kołko sie zamyka :/

Cos niezbyt cie rozumiem:
Ubezpieczenie mozesz zalatwic przez internet cala dobe.
A przejestrowanie polega na wyslaniu podania o przerejestrowanie i robisz to poczta w czasie nie dluzszym niz 3 dni.
Tu masz druk potrzebny do przejestrowania na samym dole masz tez adres pod ktory mozesz to wyslac.

www.naf.no/Documents/Kj%c3%b8pekontrakte...for%20eierskifte.pdf

To w czym problem?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok