Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Paweł Drozd Krzyszt Kris anna.kacprowicz Panda xoxo (2207 niezalogowanych)
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
Jezeli jestes po obejrzeniu auta to wykup ubezpieczenie w piatek lub sobote. Pieniadze tez przelewasz przeciez przed kupnem, lub pobierasz z banku czek... chyba ze masz zamiar zaplacic gotowka Wtedy najprosciej kupic w poniedzialek hahaha... mozna oczywiscie poprosic wlasciciela zeby wyrejestrowal auto, a jadac go kupic zabierasz ze soba wczesniej wykupione tablice probne (te czerwone naklejane... tylko wtedy za duzo z tym babrania... no i wlasciciel nie musi sie na to zgodzic...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
148 Postów
ciekawski ciekawski
(ciekawski)
Stały Bywalec
Sethur napisał:
Jezeli jestes po obejrzeniu auta to wykup ubezpieczenie w piatek lub sobote. Pieniadze tez przelewasz przeciez przed kupnem, lub pobierasz z banku czek... chyba ze masz zamiar zaplacic gotowka Wtedy najprosciej kupic w poniedzialek hahaha... mozna oczywiscie poprosic wlasciciela zeby wyrejestrowal auto, a jadac go kupic zabierasz ze soba wczesniej wykupione tablice probne (te czerwone naklejane... tylko wtedy za duzo z tym babrania... no i wlasciciel nie musi sie na to zgodzic...

No i bedziesz miala nastepny koszt: nowe tablice.
Zrozumcie wkoncu ze tablice rejestracyjne sa przydzielane do danego samochodu i nie sa zmieniane z powodu zmiany wlasciciela czy miejsca zamieszkania
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
ciekawski napisał:
Sethur napisał:

Zrozumcie wkoncu ze tablice rejestracyjne sa przydzielane do danego samochodu i nie sa zmieniane z powodu zmiany wlasciciela czy miejsca zamieszkania

My juz chyba rozumiemy ze w Norwegii nie ma nic za darmo
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
hmmm roztrzepaniec jestem i czasem sama siebie nie rozumiem
dziękuje ci ciekawski za odpowiedzi i linki jesteś nieoceniony teraz jak wyłożyłeś mi bladynkologie wraz z linkami Jestem w domku
ps i dziekuje ci rowniez ze przypomiałes mi o tym kredycie by sprawdzic z tego podekscytowania zapomniałam spojrzeć Kurcze muszę przestać pic
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
Sethur napisał:

Własnie nie chciałam sie pchac w kredyt dlatego mam te piepszone kłopoty bo tak to bank za odpowiednia opłata by zrobił wszystko za mnie nawet wysłał mechanika by mi obejzał auto
A własnie problem jest w tym ze chce w sobote pojechac zobaczyc jak wszystko ok to kupic za cash i wrocic nim do domku a w pn zaczac bawic sie z przerejestrowywaniem No i własnie problem w tym ze jak za cash to kolo wyrejstrujei jak bedzie miał cash w raczce
buhahaha to czeka mnie wycieczka z kompem bo umowiłam sie z tym panem na stacji benzynowej
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
ciekawski napisał:

to wiem płace tylko za przrejstrowanie hmm ciekawski tylko jeszcze jedno pytanie wyczytałam tam ze jak kupie po 20 marca to nie musze płacic za drogi placi poprzedni własciciel ????

*Husk at forfall for årsavgiften er 01.01. mens betalingsfristen er 20.03
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
Husk at forfall for årsavgiften er 01.01. mens betalingsfristen er 20.03
to znaczy mniej więcej, że opłata jest za okres od pierwszego stycznia, ale płatność musisz uiścić do 20 marca (tyle dają czasu), mam nadzieję, że dobrze to zrozumiałam
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
kami napisał:
ciekawski napisał:

to wiem płace tylko za przrejstrowanie hmm ciekawski tylko jeszcze jedno pytanie wyczytałam tam ze jak kupie po 20 marca to nie musze płacic za drogi placi poprzedni własciciel ????

*Husk at forfall for årsavgiften er 01.01. mens betalingsfristen er 20.03

Jezeli kupujesz po pierwszym stycznia!!!; Tak, jezeli w kontrakcie nie masz wyspecyfikowane *Kjøper betaler årsavgift*, lub jezeli zamochod nie mial tablic w tym okresie! Do 20.03 przysla Ci Giro. Jezeli w kontrakcie nie masz napisane, ze placisz Ty, a poprzedni wlasciciel mial na aucie tablice od 1-ego stycznia do dnia sprzedazy, to on jest odpowiedzialny za uiszczenie oplaty.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
gama28 napisał:
Husk at forfall for årsavgiften er 01.01. mens betalingsfristen er 20.03
to znaczy mniej więcej, że opłata jest za okres od pierwszego stycznia, ale płatność musisz uiścić do 20 marca (tyle dają czasu), mam nadzieję, że dobrze to zrozumiałam

to chyba dobrze bo ja to rozumnie tak samo
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
148 Postów
ciekawski ciekawski
(ciekawski)
Stały Bywalec
Prawda jest taka ze ty przejmujesz wszystkie zadluzenia na samochod, a co za tym idzie rowniez årsavgift.
Jezeli årsavgift nie byl placony przez ostatnie lata to tez ty bedziesz musiala to zaplacic zanim wydadza ci nowy dowod rejestracyjny.
Przyjete jest ze jezeli kupujesz samochod przed 20 marca (w tym roku 22) to ty oplacasz årsavgift.
No ale to wszystko ustalisz z poprzednim wlascicielem.
sprawdz tylko czy ma naklejki na tablicy na rok 2010 (zolte)
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok