Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Pozwolenie na pobyt dla dziecka - Norwegia

20 Postów
Ania ANIA
(ANIAa)
Wiking
Witam! Mam pytanie odnosnie pozwolenia na pobyt dziecka urodzonego w Norwegii. Czy jesli my oboje mamy pozwolenie na pobyt staly to dziecku rowniez musimy zalatwiac pozwolenie? Czy dostaje automatycznie? Jesli trzeba to gdzie? W roznych urzedach dostaje sprzeczne informacje..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
ANIAa napisał:
Witam! Mam pytanie odnosnie pozwolenia na pobyt dziecka urodzonego w Norwegii. Czy jesli my oboje mamy pozwolenie na pobyt staly to dziecku rowniez musimy zalatwiac pozwolenie? Czy dostaje automatycznie? Jesli trzeba to gdzie? W roznych urzedach dostaje sprzeczne informacje..
Musicie.
Najpierw łączenie rodzin, normalnie w udi.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
704 Posty
MultiNOR Konsultant
(MultiNOR)
Wyjadacz
ANIAa napisał:

Tak, wszyscy obywatele krajów UE/EOG mają obowiązek rejestracji, jeśli ich pobyt w Norwegii trwa ponad 3 miesiące. Każdego członka rodziny należy zarejestrować w UDI.
Zgłoś wpis
20 Postów
Ania ANIA
(ANIAa)
Wiking
Dziekuje za odpowiedzi
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok