Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

chorobowe - Norwegia

35 Postów
grzegorz zawadzki
(gllugas)
Nowicjusz
Witam
W firmie planowane są zwolnienia i szef każe sie zwolnić samemu to wtedy wystawia dobre referencje a jeśli nie to straszy że już żadnej pracy z takimi papierami jakie on wystawi nie znajdziemy? moje pytanie jest takie czy jesli zwolnie się sam to w dniu po zakończeniu wypowiedzenie mogę isc na chorobowe?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
740 Postów

(Remigrant)
Wyjadacz
gllugas napisał:
Witam
W firmie planowane są zwolnienia i szef każe sie zwolnić samemu to wtedy wystawia dobre referencje a jeśli nie to straszy że już żadnej pracy z takimi papierami jakie on wystawi nie znajdziemy? moje pytanie jest takie czy jesli zwolnie się sam to w dniu po zakończeniu wypowiedzenie mogę isc na chorobowe?

Na chorobowe możesz iść zawsze, jednak możesz mieć kłopoty z kontynuacją tego chorobowego już po ustaniu umowy o pracę.
Jeżeli już, to idź teraz, nawet i od tego poniedziałku, kiedy masz taką okazję w trakcie trwania tej umowy, to o tyle czasu co trwać będzie twoje chorobowe, będziesz miał przedłużony okres ewentualnego zwolnienia z pracy.
Przecież wasz szef, nie dał wam na piśmie żadnej informacji o grupowym zwolnieniu z firmy.
Co do samej opinii na zwolnieniu, to faktycznie tak jest jak mówił, co nie oznacza wcale, że jak da dobrą opinię pisemną to później telefonicznie, nie obsmaruje gdy zadzwoni nowy szef.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok