Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(960 niezalogowanych)
24 Posty
Jarek Blum
(Jaro1970)
Wiking
Moze u was potrzebuja kierowce autobusow mam tez kategorie c+ce ale tiry mnie niekreca chyba ze dla commune tak to sie chyba nazywa jezdzic ciezarowym jakies remonty drug albo transport budowlany tak ze bym codzienie wracal do domu zadne trasy tygodniowe,albo do jakiejs Fabryki produkcyjnej obojetnie co.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
636 Postów
Wyjadacz
w Bergen jest kilkunastu kierowcow i sobie chwala
ja bym ci radzil Trondheim tam jest mniej Polakow i napewno mniej zdemoralizowane miesto i firmy.
jestes teraz na jakims kursie?
bo wiem ze ucza w Szaflarach.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
24 Posty
Jarek Blum
(Jaro1970)
Wiking
Dzieki mieszkam obecnie z ridzinka w niemczech ale mam zamiar stad uciekac tu sie robi syf.
Chodze na kurs od niedawna slabo mi idzie. Ta Firma z Oslo proponuje mi oprucz Pracy darmowy 3 misieczny kurs ale warunek ze podpisze na 2 lata z nimi umowe pracy.
Jesli moge sie spytac to jak dlugo ty jestes w Norwegi i jaksie zyje luz czy bardziej stres.
Czy to prawda ze Oslo jest bardzo drogie mieszkania,zywnosc.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(bad harry)
Wiking
powiem ci tak. mieszkałem przez miesiąc z gościem z takimi uprawnieniami . znał słabo angielski i kupił książkę do norsk . zacząl pracę u jakiegoś biznesmena norwega na dorobku woził ludzi z hoteli do rafinerii . liczył skrupulatnie wszystkie godziny bo w pracy był od rana do wieczora . jakoś dziwnie okazało sie dopiero po dwóch miesiącach że zapłacą za 7,5 dziennie ( na dodatek stawka to porażka )
zjechał do polski przywiózł walizkę białych koszul i stos krawatów bo jak trochę pochodzi to załatwi robotę w komunikacji miejskiej . po 5 tygodniach spakował walizke i pojechał do kraju . dlaczego
po pierwsze język ale norweski
po drugie w takich dużych przedsiębiorstwach mają nieufność do przybyszów z europy wschodniej i przynajmniej na początek wolą ich przyjmować przez firmy pośredniczące które wyłapią im carne owce i nauczą JAG SNACKE NORSK

może w mniejszej company jest łatwiej coś złapać na kierowce z jako takim angielskim

i nigdy nie zatrudniaj sie w firmie na dorobku
bo ty sie w niej dorobisz ostatni
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
24 Posty
Jarek Blum
(Jaro1970)
Wiking
Dzieki za porade pomogla wiem juz chociarz troche.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok