Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

he - Norwegia

2 Posty
grzegorz skoczylas
(grzegorz28)
Wiking
witajcie! powiedzcie mi drodzy bo może się trochę pogubiłem, czy stawka 160 brutto po 7 latach pracy, jako pracownik fizyczny jest ok
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
grzegorz skoczylas
(grzegorz28)
Wiking
zaczynałem od niższej
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1633 Posty
Jan .
(WujekJanek)
Maniak
Zalezy co robisz i jak robisz.
Gdybys byl pracownikiem oswiaty, to nie mial bys sie na co skarzyc.
Gdybys pracowal w sklepie jako sprzedawca, tez bez rewelacji, ale i bez tragedii/

Natomiast o stawkach w branzy budowlanej i dyskusjach o tym ile to powinien zarabiac (z calym szacynkiem) prosty fizol nie chce mi sie juz pisac.

Ale zaraz na pewno dostaniesz wiele odpowiedzi, ze za 160 to z lozka nie warto wstawac, a wkretarki do reki nie bierze sie ponizej 300 koron na godzine.

I nie przejmuj sie, bo to zwykle brednie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
862 Posty

(6e6)
Maniak
wiesz 160 kr za robola na budowie to taka normalna stawka. minimum jest te 164 cos tam bez roku doswiadczenia a z rocznym 171 kr. Ale szczerze...roznice w zarobkach miedzy 171 a 160 kr to 2 puszki piwa w kiwi
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
862 Posty

()
Maniak
Wynagrodzenie

Place budowy

Minimalne stawki za godzinę:

Pracownik wykwalifikowany: 182,50 kr.
Pracownik niewykwalifikowany bez doświadczenia w zawodzie: 164,00 kr.
Pracownik niewykwalifikowany z co najmniej rocznym doświadczeniem w zawodzie: 171,00 kr.
Pracownik poniżej 18 roku życia: 110,00 kr.
Powyższe stawki obowiązują od 27.11.2014.

www.arbeidstilsynet.no/fakta.html?tid=92449
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty

(Cinek6)
Wiking
Tak to są aktualne stawki. Ale pewnie większość Ci napisze ,ze maja po 200. Nie słuchaj ich bo robią pewnie za mniej niż Ty
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1633 Posty
Jan .
(WujekJanek)
Maniak
Cinek6 napisał:
Tak to są aktualne stawki. Ale pewnie większość Ci napisze ,ze maja po 200. Nie słuchaj ich bo robią pewnie za mniej niż Ty

Po 200 do reki oczywiscie. A nadgodziny po 400.
Tak srednio, to miesiecznie do reki minimum 80.000koron. Minimum.

Ciekawostka. Ci, co tak duzo zarabiaja, z reguly nie maja pojecia ile kosztuje bilet do kina, czy do teatru, nie wiedza ile w sklepie kosztuje puszka piwa, para spodni, ani w ktorej knajpie mozna dobrze zjesc... Ale jesli chcesz sie dowiedziec, do ktorej godzinie w ktorym sklepie mozna lofa za 7 koron dostac, albo terminy lopedow Cie interesuja, to Milionerzy zawsze wiedza...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
862 Posty

(6e6)
Maniak
wujek juz nie przesadzaj, stawki w normalnych firmach budowlanych to przeciez 200-450 kr. Mowie tu o ludziach co maja erfaring oraz norsk,engelsk og polsk.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok