Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
1 Post

(krolestwo za konia)
Wiking
Cale pytanie to czy ludzie na swiecie znaja angielski??? Z moich doswiadczen wynika ze tak. Portugailia,Francja,Niemcy,Wlochy,nawet w Polsce zdarzy sie ze ktos mowi. Pytanie czy z jezykiem angielskim mozna znalezc prace? Znowu z moich doswiadczen(nie znam angielskiego prawie wogole) nawet bez jezyka mozna znalezc prace wszedzie na swiecie jest tylko jedno ale CZY TA PRACA JEST I TO CI WSZYSCY TUTAJ PISZA!!!!!!!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
26 Postów
Olivia :)
(Olivia)
Wiking
W Norwegii raczej rzadko sie zdarza zeby ktos nie mowil po angielsku.
Jezeli chodzi o prace to zdecydowanie wymagaja jezyka norweskiego, ale jest mozliwe (aczkolwiek ciezko) znalezc prace z angielskim. Przynajmniej w Oslo. Nie wiem jak w innych regionach.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Podsumowując dla sadowskiego
To nie jest prawda, ze nie przyjmują do pracy bez norweskiego, jesli jestes dobry w tym co robisz i masz na to papiery, to prace znajdziesz.
Nie prawdą jest ze Norwegowie nie chce rozmawiac po angielsku. Jak bedziesz w urzedzie i zaczniesz mowic po angielsku, to beda z toba normalnie rozmawiac.
W takich krajach ja napisał powyzej KzK, ludzie z angielskim nie maja problemów. A w Polsce niestety znając jezyk obcy jestes bozyszczem tłumów, bo w PL to starsze społeczenstwo to po czesci lenie. Młodziez juz zaczyna rozumiec, ze znajomosc uniwersalnego angielskiego bywa bezcenna.
U mnie na budowie oraz na innej budowie pracuja juz czwarty rok i tylko majster mówi po angielsku. Reszta to tzw "broken english is spoken" i sie jakos kreci, juz 3 bloki w oslo wybudowali.
Pozdrawiam
Ps, jesli twoją ambicja jest praca w policji lub urzedzie to niestety bez norweskiego sue nie uda.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok