Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Kiedy giro za nadplate podatku ? - Norwegia

Czytali temat:
Łukasz Brzeziński Artur Sychowski M. K. Tomasz Kotkowski Sebastian Piasecki Nowa smerfetka Piotr Zaczyk Krzysiek Czerepak Bartosz Witek Kinga Samson Punisher1795 Monika Fadrowska (3247 niezalogowanych)
46 Postów
Tomasz Batóg
(donieq)
Nowicjusz
Witam , wiem ze skatettaten ze mam do zaplaty okolo 7tys nok za podatek za 2013 , ale do tej pory nie przyszlo mi zadne giro , na stronie jest niby podany numer banku itp na ktorym trzeba zaplacic , ale chcial bym to rozlozyc na 2 raty a podobno to sie robi dopiero jak przyjdzie giro , wszyscy mowia inaczej powiedzcie prosze jak to wyglada naprawde , bo boje sie ze juz termin mogl minac i mi dowala jakas kare
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
donieq napisał:
Witam , wiem ze skatettaten ze mam do zaplaty okolo 7tys nok za podatek za 2013 , ale do tej pory nie przyszlo mi zadne giro , na stronie jest niby podany numer banku itp na ktorym trzeba zaplacic , ale chcial bym to rozlozyc na 2 raty a podobno to sie robi dopiero jak przyjdzie giro , wszyscy mowia inaczej powiedzcie prosze jak to wyglada naprawde , bo boje sie ze juz termin mogl minac i mi dowala jakas kare

Idz do Skatte i tam zalatwiaj.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
46 Postów
Tomasz Batóg
(donieq)
Nowicjusz
dużo wniosłeś do tematu , ze wszystkim można było by tak powiedzieć zeby zalatwic gdzies indziej zamiast pytać tutaj, wtedy nie potrzebowalibysmy tego forum , wiec STFu cebulaku
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
donieq napisał:
dużo wniosłeś do tematu , ze wszystkim można było by tak powiedzieć zeby zalatwic gdzies indziej zamiast pytać tutaj, wtedy nie potrzebowalibysmy tego forum , wiec STFu cebulakuSkoro kazdy mówi inaczej to dlaczego nie zapytasz w Skatte? są 2 opcje: 1.w Skatte nie chcą lub nie potrafią rozmawiać po polsku 2.za daleko żeby tam na piechotę iść
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
donieq napisał:
dużo wniosłeś do tematu , ze wszystkim można było by tak powiedzieć zeby zalatwic gdzies indziej zamiast pytać tutaj, wtedy nie potrzebowalibysmy tego forum , wiec STFu cebulaku

Widzisz, ja cebualk, a potrafie sobei sam zalatwic sprawy w Skatte.

Jævlar potet. Epitety hamerykanskie zna, a boi sie isc do urzedu zapytac. Btw, forum jest miejscem wymiany zdan i opinii, a nie miejsce, ktory kazdy otrzyma natychmiastowa pomoc.
PS
ANpisz do m nei wnioske, a pozowole ci rozlozyc zalegly podatek na dwie raty, no dobre, nie trzeba, pozwalam! MAsz czas do konca roku! Rozlozyc na raty mozesz tylko i wylacznie w Skatte.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
41 Postów
Doradca MultiNOR
(doradcamultinor)
Nowicjusz
donieq napisał:

Restskatt, czyli niedopłata podatkowa jest rozkładana na dwie raty, jeśli wartość przekracza 1000 NOK. Jeśli Pan otrzymał wynik rozliczenia podatkowego 25 czerwca, termin płatności pierwszej raty to 20 sierpnia, zaś drugiej 24 września.

Jeśli jeszcze Pan nie dostał wyniku rozliczenia, następna tura publikacji przypada na 6 sierpnia. Przy sierpniowej publikacji, terminy płatności to odpowiednio 3 tygodnie oraz 8 tygodni od daty publikacji zeznania podatkowego.

Od dopłaty są naliczane odsetki w momencie przekroczenia terminu.

Jeśli nie otrzymał Pan gira, a znana jest Panu kwota niedopłaty, może Pan sam sobie wygenerować nr KID i uiścić płatność. Można to zrobić tutaj: www.skatteetaten.no/no/Person/Skatteoppg...katt/Lag-KID-nummer/

Może Pan również udać się do urzędu skarbowego w celu uzyskania informacji na temat swojej dopłaty i uiszczenia płatności.

W razie pytań zapraszam tutaj: www.multinor.no/kontakt.html
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok