Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Przemek P... Daniel Gogacz Piotrus Pan Krzysiek wieczorek marcin max Justyna Mroczek Maciek Adek lukasz11111 Andrzej Lumis Paweł Śpiewak Dariusz Dudzinski Asulla etoo27 Janusz Blin Remol15 (11233 niezalogowanych)
360 Postów

(KonkoN)
Stały Bywalec
angielski wystarczy ale na początek to jest Norwegia więc na dłuższą metę trzeba się nauczyć norweskiego, co do zarobków zależy co robisz, w dystrybucji trzeba w większości (lub z tego co się z tym poznałem) doliczyć odpowiedzialność materialną, w niektórych firmach na akord a na hds'ach jest na godzinę rozbieżność też jest duża (170 do 250), co do wywrotek bardzo dużo Polaków jeździ w mr pukk jeździ większość Polaków,
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
272 Posty
Tony Clifton
(tony)
Stały Bywalec
prosto92 napisał:
na reke juz czy od tego jakis % dla państwa trzeba odliczyc?

A może kierowca autobusu ma wieksze szanse na znalezienie pracy ?

chlopcze... widze ze oczekujesz jak najbardziej pozytywnych odpowiedzi...

I tak jak na forumowe awantury wszyscy jak na razie pisza calkiem konkretnie wiec wlasciwie jestes szczesciarzem, zwykle konczy sie to klotniami.

A ja osobiscie powiem Ci tak.... 160-180 nok na reke to jest LIPA!!! tyle zwykle zarabiaja kierowcy , przy czym musza zasuwac, z j norweskim ciezko znalesc dobra prace na ciezarowce.
Prawda jest taka ze bycie kierowca w tym kraju to LIPA!! tak samo jak w Polsce,

Ale zaden kierowca sie do tego nie przyzna - oczywista sprawa.

wiekszosc rodakow przyjezdzalo ze swiezym prawkiem od lat, ale to juz chyba nie te czasy,

nie zalezy mi na tym zeby Cie zniechecic, po prostu tu cudow nie ma.

No i wymagany jest od tego roku fagbrev. Swistek ze jestes zawodowym kierowca
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
360 Postów

(KonkoN)
Stały Bywalec
dużym atutem może nie być język tylko to że potrafisz jeździć z przyczepą na obrotnicy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok