Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Odzyskaj nadpłacony podatek z Norwegii

Reklama

Czytali temat:
Przemek P... Daniel Gogacz Piotrus Pan Krzysiek wieczorek marcin max Justyna Mroczek Maciek Adek lukasz11111 Andrzej Lumis Paweł Śpiewak Dariusz Dudzinski Asulla etoo27 Janusz Blin Remol15 (11116 niezalogowanych)
474 Posty
Marek Keram
(Optymus_anihilacja)
Wyjadacz
MikeP napisał:

zyl jak lord? to ciekawe. Zawod kierowcy schodzi na psy w tym kraju, moze bedziesz mogl lepiej zyc niz w Polsce ale tak czy inaczej bedziesz liczyl kazdy grosz.
Z praca jest coaraz gorzej,nie masz doswiadczenia eehh, ja osobiscie ostrzegam, lekko nie bedzie
[/quote]

Nastepny! Wystarczy poczytac forum, nie musicie mnie sluchac. Wpiszcie w wyszukiwarke "Marianek" a zobaczycie, ze na ciezarowce C+E mozna wyciagac 500tys rocznie.
Jezdzic prywatnie mercem a w kraju miec zadowolona zone we warszawie.
Ale trzeba jezdzic, a nie 6 godz i do domku. Maniek jezdzi i ma!! A lenie upodabniający sie do norkow kariery tu nie zrobio.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
272 Posty
Tony Clifton
(tony)
Stały Bywalec
Optymus_anihilacja napisał:
maciejko napisał:
zyc jak lord, angielski wystarczy...kolejne bzdury, angielski starcza do pol roku w pracy, wyobrazcie sobie ze pracujecie w polsce( co malo prawdopodobne ), przyjezdza ukrainiec i gada do was cos po rusku przez pol roku. Chcialoby wam sie gadac z takim czlekiem, zawierac przyjaznie, zapraszac do domu zeby cwiczyc ruski. Tak samo nory nas tu widza. Kilku norów juz mi potwierdzilo tá regule, angielski tak ale na wakacjach w pracy bare norsk

Co do lorda..moze dla osoby z polski to jest super, hiper itp ale jak tu bedziecie, zaczniecie robic wydatki w kiwi rimi, kupicie sobie auta i jzu nie bedzie chcialo sie mieszkac w 2 osoby w pokoju to szybko dostrzezecie ze ta pensja znikkkka. Dajmy na to pensja taka srednia netto 21 tys kr. mieszkanie-5500
oc na auto- 8000
tygodniowe zakupy- 1000 kr
mandat za zle parkowanie(czesto w wiekszym miescie)- 800 kr.
do apteki tez trzeba pojsc chybaz e zyc jak wiekszosc polskich eunuchow na zasadzie 25 h w pracy dziennie a poznij 'lord'w polsce przed znajomymi

te 20 tys tutaj to jest jak 2 tys u nas

Warunki drogowe..wyobraz sobie ze jedziesz po zalodzonej drodze na ktorej jedynymi zywymi istotami przechodzacymi sa lisy i zajace. Norwegowie maja slabe drogi, pojezdzijcie sobie glowna droga na storo...haha jak u nas w komunie. wiejskie drogi to masakra, te niby autostrady jeszcze ujda ale tak samo sie sypia jak nasze

Widze tu pewna sprzecznosc - rozumiem, ze pensja 20t to miesiecznie, co to w takim razie za OC, ktore kosztuje 8000 MIESIECZNIE ? Wiec albo sie pomyliles i twoje wyliczenie psu na bude albo celowo chcesz chlopaka zniechecic by nie przyjechal. Chyba obawjacie sie o wlasne stolki.

Nie sluchajcie tych defetystow!! Przyjezdzajcie, praca jest a na poczatek wystarczy angielski, tu mowia wszycy w tym jezyku. Jak kiedys zechcecie to sie nauczycie. A 20k to duzo kasy, no chyba, ze ktos chla co tydzien, zywi sie na miescie i placi OC po 8k to wtedy rzeczywiscie malo

patrzysz bardzo pozytywnie na swiat, albo jestes zaslepiony...

Kazdy ma swoj punkt widzenia na sprawe, o stolki nie ma sie co obawiac bo on przeciez bedzie zaczynal dopiero, wiec zaczynal od zera i kiepskich firm. Przed nim dluga droga.

Jak "dobrze" trafi to nawet nie bedzie musial prawka na C robic i i tak go szef wsadzi w ciezarowke i powie GO!!!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
10 Postów
Artur M
(artt1)
Wiking
Jest zapotrzebowanie na kierowcow z kat.C,,,ale z komunikatywnym norweskim i doswiadczeniem.
Z wlasnego doswiadczenia,,ciezko w Polsce znalezc prace kierowcy po kursie,,co dopiero w Norwegii.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
474 Posty
Marek Keram
(Optymus_anihilacja)
Wyjadacz
tony napisał:

patrzysz bardzo pozytywnie na swiat, albo jestes zaslepiony...

Kazdy ma swoj punkt widzenia na sprawe, o stolki nie ma sie co obawiac bo on przeciez bedzie zaczynal dopiero, wiec zaczynal od zera i kiepskich firm. Przed nim dluga droga.

Jak "dobrze" trafi to nawet nie bedzie musial prawka na C robic i i tak go szef wsadzi w ciezarowke i powie GO!!!!!
[/quote]

Eee tam, poczytaj o karierze MAryjanka. - Przyjezdzajcie wszyscy, na budowy, tiry do sprzatania...
Angielski + determinacja i pozytywne myslenie w tym kraju wystarcza. Nie bojcie sie ludzie!!! Nie sluchajta tych starych wyjadaczy na forum, klamio jak ten zlodziej Tusk. Sam nie mam zawodu a prace dostalem i sobie radze, wiec w czym wy jestescie gorsi?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
Cezary Cezary
(prosto92)
Wiking
widze zdania podzielone. przeglam finn.no co jakis czas i wlasnie zauwazylem, ze wszedzie na kierowce chca z jezykiem norweskim (zreszta nie tylko na kierowce). jednak angielski wbijano mi do glowy od 7 roku zycia wiec latwiej bedzie mi nauczyc sie nim dobrze wladac. jezyk norweski mnie przeraza jak widze te hieroglify (tylko nie piszcie teraz zebym jechal na wyspy skoro norwekiego sie boje! )

orientuje sie ktoś jakie są zarobki na cięzarowce? (nie interesuja mnie trasy miedzynarodowe)
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1165 Postów
Prz Jar
(PJo)
Maniak
prosto92 napisał:
widze zdania podzielone. przeglam finn.no co jakis czas i wlasnie zauwazylem, ze wszedzie na kierowce chca z jezykiem norweskim (zreszta nie tylko na kierowce). jednak angielski wbijano mi do glowy od 7 roku zycia wiec latwiej bedzie mi nauczyc sie nim dobrze wladac. jezyk norweski mnie przeraza jak widze te hieroglify (tylko nie piszcie teraz zebym jechal na wyspy skoro norwekiego sie boje! )

orientuje sie ktoś jakie są zarobki na cięzarowce? (nie interesuja mnie trasy miedzynarodowe)

Zarobki 165-170 kr chyba że super trafisz to więcej
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
Cezary Cezary
(prosto92)
Wiking
na reke juz czy od tego jakis % dla państwa trzeba odliczyc?

A może kierowca autobusu ma wieksze szanse na znalezienie pracy ?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
10 Postów
Artur M
(artt1)
Wiking
Zastanow sie,,,ktory pracodawca,powierzy kierowcy bez doswiadczenia,25 tonowa wywrotke,autobus pelen ludzi????
Zrobienie prawa jazdy to dopiero poczatek,polowa sukcesu pozostaje jeszcze kurs na przewoz rzeczy karta do tachografu
Najlepsza robote,,na wywrotkach,przy dowozie towarow do marketow dostaja norwegowie.Czasem udaje sie ktoremus z naszych dostac taka robote,,ale powtarzam!! z komunikatywnym norweskim.
Bez tego, z angielskim moze dostaniesz prace przy sprzataniu,wzglednie na budowie.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1165 Postów
Prz Jar
(PJo)
Maniak
prosto92 napisał:
na reke juz czy od tego jakis % dla państwa trzeba odliczyc?

A może kierowca autobusu ma wieksze szanse na znalezienie pracy ?

Odlicz 30% dla państwa,
Myślisz ty trochę logiczne? Jeżeli tak to chyba nie potrzebujesz juz odpowiedzi co do autobusów?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
Przemek P...
(rypa21)
Wiking
W Postnord 90% to Polacy znający tylko Angielski i towar dostarczają do COOP-a pracy jest dużo co chwile kogoś przyjmują a z C to najlepiej do piekarni na początek . Jak ktoś chce pogadać o pracy dla kierowcy to na priv to powiem jak jest naprawdę bo sam pracuje jako kierowca.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok