Witam. Mam pytanko odnosnie startlanu. Bylem dzis w kommunie i dostalem negatywna odpowiedz w sprawie startlanu bo nie jestesmy tam zameldowani...nowe przepisy u nich weszly ze po minimum 6 miesiecy mieszkania mozna sie ubiegac o pomoc. Czy mozna bezposrednio do husbanken sie zwrocic o starlan ...wiem ze to jest powiazane ale moze jest taka opcja ??? Szkoda czasu i pieniedzy zeby wynajmowac znowu cos na pol roku...Niby najgorsze zalatwione bo DNB przyznal 85 % a tu zonk z komuny .
I drugie pytanko czy istnieje mozliwosc wziecia startlonu z komuny w ktorej sie mieszka na zakup do innej komuny.. bo gostek z banku upiera sie ze jest taka mozliwosc a ja slysze dookola ze nie ...w piatek mam spotkanie w mojej komunie i bede wiedziec na stowe ..ale do piatku daleko i goraca glowa
I drugie pytanko czy istnieje mozliwosc wziecia startlonu z komuny w ktorej sie mieszka na zakup do innej komuny.. bo gostek z banku upiera sie ze jest taka mozliwosc a ja slysze dookola ze nie ...w piatek mam spotkanie w mojej komunie i bede wiedziec na stowe ..ale do piatku daleko i goraca glowa