Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

czy warto sie rozliczyć? - Norwegia

Czytali temat:
Izabelala Xxxxxx (660 niezalogowanych)
30 Postów
Tomek Jagielski
(jagielski)
Nowicjusz
witam,
mam pytanie: ponieważ nie kwalifikuje sie do statusu pendler ani do drugiej klasy podatkowej to czy warto sie rozliczyć z urzędem podatkowym? czy po prostu brać ile dają bo rozliczenie nic nie zmieni w końcowej kwocie a i tak muszę zapłacić firmie 1200kr. proszę o odpowiedź
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1165 Postów
Prz Jar
(PJo)
Maniak
jagielski napisał:
witam,
mam pytanie: ponieważ nie kwalifikuje sie do statusu pendler ani do drugiej klasy podatkowej to czy warto sie rozliczyć z urzędem podatkowym? czy po prostu brać ile dają bo rozliczenie nic nie zmieni w końcowej kwocie a i tak muszę zapłacić firmie 1200kr. proszę o odpowiedź

A dojazdy do pracy itd?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
jagielski napisał:
witam,
jakiej firmie musisz to zaplacic? i dlaczego tak duzo
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
jagielski napisał:
witam,

MOŻESZ POKAZAĆ GDZIE JEST TAKI NAKAZ , BY KOMUKOLWIEK PŁACIĆ JAKIEKOLWIEK PIENIĄDZE , ZA ROZLICZENIE PODATKU !? .
---
Jak siądziesz spokojnie przed kompem i zaczniesz wypełniać dokładnie to co jest zaznaczone i wpisywać odpowiednie kwoty , to wynik sam wyjdzie , bez Niczyjej pomocy !!! .
---
Ja parę lat temu , przy pierwszym rozliczeniu , siedziałem CZTERY DNI ... no może i cały tydzień !!!
---
Wszystko , tłumaczyłem ręcznie , słowo po słowie na translatorze , prawie całą broszurę ...
I dałem radę ... , zamiast dopłaty 4,5 tys. koron , dostałem 12 tys. koron zwrotu ... !!!
---
masz dużo czasu po pracy ... to działaj ...!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
a dzieci
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
30 Postów
Tomek Jagielski
(jagielski)
Nowicjusz
generalnie wszystkie firmy biorą podobnie za rozliczenie podatku. Po przestudiowaniu nadesłanego "pitu" wyni8ka ze mam dopłacić prawie 1500kr i się zastanawiam czy w momencie rozliczenia przez firmę(bo sam nie potrafię) wynik się zmieni czy też zostanie taki sam a ja tylko zapłacę 1200kr za rozliczenie. Jak myślicie rozliczenie może zmienić sumę??
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
30 Postów
Tomek Jagielski
(jagielski)
Nowicjusz
niestety dzieci też nie mam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
A ULGA 10%? ILE TU JESTEŚ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
skoroś TAKI GŁĄB I GAMOŃ TO PŁAĆ
płać
PŁAĆ ...
CÓŻ WIĘCEJ PISAĆ SKORO NIE POTRAFISZ CZYTAĆ I ANALIZOWAĆ poprawnie TEGO CO INNI PISZĄ ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
30 Postów
Tomek Jagielski
(jagielski)
Nowicjusz
boje sie tzn konsekwencji jak źle się rozliczę
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok