Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Izabelala Xxxxxx (661 niezalogowanych)
30 Postów
Tomek Jagielski
(jagielski)
Nowicjusz
jestem w norwegi 3 rok i z 10% nie mogę skorzystać. Byłem przygotowany że dostane zwrotu około 25tyś jak to bywało w latach poprzednich a tu.... dopłata 1500kr i sie zastanawiam czy jest sens sie rozliczać bo zapłace 1200kr i dalej bede miał 1500kr do zapłaty. Mam rację? ani pendler, ani 2 klasa podatkowa, ani dzieci, ani mieszkanie nie mogę odliczyć
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
30 Postów
Tomek Jagielski
(jagielski)
Nowicjusz
może i głupi jestem i dlatego pytam mądrzejszych o radę
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
jagielski napisał:
jestem w norwegi 3 rok i z 10% nie mogę skorzystać. Byłem przygotowany że dostane zwrotu około 25tyś jak to bywało w latach poprzednich a tu.... dopłata 1500kr i sie zastanawiam czy jest sens sie rozliczać bo zapłace 1200kr i dalej bede miał 1500kr do zapłaty. Mam rację? ani pendler, ani 2 klasa podatkowa, ani dzieci, ani mieszkanie nie mogę odliczyć
Idź już i nie płacz , skoroś taka dupa i nie trafia do ciebie, prosty przekaz informacyjny , to zapłać te 1,5 tys. i spij spokojnie .
Jak za rok przyjdzie zapłacić tobie 5 ,5 tys. to może zaczniesz myśleć tak jak Ja kiedyś tam ... !
---
Trzeci rok i nie potrafisz nawet prostego dokumentu sobie przetłumaczyć na google z norge na polski ... !!
---
I pewnie jeszcze znasz angielski komunikatywnie ...
---
ŻAŁOŚĆ
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
30 Postów
Tomek Jagielski
(jagielski)
Nowicjusz
a chu...j ci do mojego komunikatywnego angielskiego że tak napiszę trzeba sobie postawic pytanie po co sie przyjechało do norwegi... ja przyjechałem żeby zarobic na 4 kąty i narazie wychodzi mi to bardzo dobrze bo po 2 latach ziemia+dom. A ty...??? w sumie nie pisz bo i tak mnie to nie interesuje inteligencie z norweskim na budowie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
30 Postów
Tomek Jagielski
(jagielski)
Nowicjusz
Gabriel napisał:
jagielski napisał:
Idź już i nie płacz , skoroś taka dupa i nie trafia do ciebie, prosty przekaz informacyjny , to zapłać te 1,5 tys. i spij spokojnie .
Jak za rok przyjdzie zapłacić tobie 5 ,5 tys. to może zaczniesz myśleć tak jak Ja kiedyś tam ... !
---
Trzeci rok i nie potrafisz nawet prostego dokumentu sobie przetłumaczyć na google z norge na polski ... !!
---
I pewnie jeszcze znasz angielski komunikatywnie ...
---
ŻAŁOŚĆ

ale dzięki za radę! może wyjdzie na plus
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Ja Ziemię i Dom , Miałem już przed Przyjazdem Do Norge ...
---
Tu przyjechałem jedynie by podczas Pracy Odpoczywać , a nie zapieprzać jak Niewolnik .
---
Pytałem się o twój angielski , ponieważ , Ja tego języka NIE ZNAM WCALE , a i norweskim ledwo co dukam i tylko właśnie na budowie ...
---
Dlatego te twoje przytyki nijak mają się do Mojej Osoby ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok