Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

zakonczenie kontraktu - Norwegia

Czytali temat:
(515 niezalogowanych)
8 Postów
Łukasz A
(lukang)
Wiking
witam , mam pytanie ?? rozchodzi mi sie o to co powinienem zrobic od a do z :
jesli moj kontrakt dobiegl konca z dniem 25 lutego ale nadal pracowalrem oczekujac na nowy lecz go nie dostalem doadam ze dostalem lepsza propozycje pracy a dostalem od niego info ze musze dac mu wypowiedzenie ??? tylko z czego ??? a druga sprawa tyczy sie co mam zrobic zmieniajac pracodawce ???
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
lukang napisał:
witam , mam pytanie ?? rozchodzi mi sie o to co powinienem zrobic od a do z :
jesli moj kontrakt dobiegl konca z dniem 25 lutego ale nadal pracowalrem oczekujac na nowy lecz go nie dostalem doadam ze dostalem lepsza propozycje pracy a dostalem od niego info ze musze dac mu wypowiedzenie ??? tylko z czego ??? a druga sprawa tyczy sie co mam zrobic zmieniajac pracodawce ???

Kontrakt sie skonczyl i nie dostales nowego, wiec w sumie nie musisz dawac wypowiedzenia.
Jednakze, pracowcy czesto sie spozniaja z kontraktami, czyli pracodawca ma zamiar dac przedluzenie, lecz wisi z "papierkowa robota".
Moze ta sytuacja dotyczy twojego pracodawcy, czyli w jego oczach, to jestes zatrudniony. W takim wypadku pracodawca moze uwazac, ze powinienes dac pisemne wypowiedzenie i trzymac sie czasu wypowiedzenia okreslonego w poprzednim kontrakcie.
Wiec glownym pytaniem byloby to, czy sie go pytales o przedluzenie i jaka odpowiedz od niego dostales.
Byly pracodawca powinien ci wyplacic feriepenger wraz z ostatnia wyplata.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
Łukasz A
(lukang)
Wiking
o ferie to wiem ale czy ma racje jesli mi mowi ze obowiazuje cos jak umowa ustna bo mu powiedzialem ze dostalem lepsza oferte niz jego ?? czyli chulaj dusza ?? albo mam mu podac wypowiedenie??? dla mnie jest to wazne i czy przy zmianie pracodawcy mam sie udac do skatte??
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
lukang napisał:
o ferie to wiem ale czy ma racje jesli mi mowi ze obowiazuje cos jak umowa ustna bo mu powiedzialem ze dostalem lepsza oferte niz jego ?? czyli chulaj dusza ?? albo mam mu podac wypowiedenie??? dla mnie jest to wazne i czy przy zmianie pracodawcy mam sie udac do skatte??
Jak dlugi masz okres wypowiedzenia?
Gdyby to dotyczylo mnie, to dalabym normalne wypowiedzenie i trzymala sie okresu wypowiedzenia.
Jezeli masz taka mozliwosc to tak zrob. Masz wtedy zalatwiona sprawe porzadnie, dostaniesz pozytywna opinie z pracy, bedziesz mogl uzywac ten zaklad jako referencje w przyszlosci.
Nowi pracodawcy sprawdzaja czesto referencje.

Od nowego roku pracodawcy sciagaja sobie sami karty podatkowe.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
Łukasz A
(lukang)
Wiking
karty podatkowe to wiem , nie bede gadal na nikogo , poprostu chcialbym wiedziec co powinienem zrobic w takiej sytuacji ?? 25 luty koniec kontrakru on wymaga odemnie wypowiedzenia 2 tygodniowego , bo brak mu ludzi , co ja powinienem zrobic w takiej sytuacji ?? a jesli juz jestem wolna osoba czy powinienem zglaszac cos do skatte ??
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
2 tyg. to nie tak dlugo. Ja bym te 2 tyg. odsiedziala. Nigdy nie wiadomo co bedzie w przyszlosci.
Moze bedziesz kiedys szukal pracy, a glupio sobie zamykac jedne z drzwi tylko dlatego, ze sie nie rozstalo po przyjacielsku. Ja juz takich widzialam, co najpier trzaskali drziami a po 3 latach przychodzili zebrac z podkulonym ogonem o prace.

Do podatkowego mozesz zawsze zglosic nowe, przewidywane zarobki. A mozesz i nic nie robic, rozliczenie podatkowe jest na bazie rocznych zarobkow, wiec i tak w koncu zaplacisz to co zaplacisz.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
a co masz w kontrakcie
praca do dnia i potem przedluzona

ile masz lat nigdy nie miales komurki w POLSCE i niorwegi
Zgłoś wpis