Witam
Czy jesli zachorowalo sie przez prace (potwierdzone przez lekarza specjaliste) mozna ubiegac sie o odszkodowanie ? jakie prawa ma taka osoba.? Od ponad 3 lat pracuje na 100 procent w firmie produkcyjnej . Chce tu dodac ze jest wiecej osob w moim zakladzie ktore rowniez zachorowaly , ale ja pytam tylko w swoim imieniu
. Mam dylemat , poniewaz wszyscy nalegaja ze powinnam sie zwolnic, Nav rowniez a lekarz specjalista twierdzi ze nie powinnam zwalniac sie sama, poniewaz zachorowalam przez prace. To bledne kolo poniewaz rowniez twierdzi ze nie moge tam pracowac...choroba sie poglebia.Obecnie jestem na AAP pracuje 40 procent, ale to nie pomaga. Moze ktos z Was mial lub ma podobna sytuacje ?
Czy jesli zachorowalo sie przez prace (potwierdzone przez lekarza specjaliste) mozna ubiegac sie o odszkodowanie ? jakie prawa ma taka osoba.? Od ponad 3 lat pracuje na 100 procent w firmie produkcyjnej . Chce tu dodac ze jest wiecej osob w moim zakladzie ktore rowniez zachorowaly , ale ja pytam tylko w swoim imieniu