Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
halina manka Paweł Nawrot Izabelala Xxxxxx noregg (1100 niezalogowanych)
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
Ja bylam w podobnej sytuacji z ta roznica tylko ze nie mialam pelnego etatu. Dostalam od lekarza zaswiadczenie ze ze wzgledu na stan zdrowia spowodowany wykonywana praca nie moge jej wiecej wykonywac... Lekarz doradzil ze najlepiej dla mnie bedzie sie zwolnic bo nawet jesli wroce do zdrowia to jak tylko podejme ta prace z powrotem to bedzie nawrot i moze dojsc nawet do tego ze moge miec nie sprawna reke do konca zycia. Z racji iz moj dochod wtedy byl niewielki zdecydowalam sie zwolnic sama i dostalam z navu dagpenger odrazu bez zadnego czekania dzieki temu zaswiadczeniu od lekarza i w zasadzie te same pieniadze. Uwazam ze nie ma sie co zabijac dla paru groszy bo na starosc to co ci sie uda odlozyc wydasz na leki i lekarzy... Jak sie zwolnisz to bedziesz mogla na spokojnie poszukac innej pracy dostajac w tym samym czasie zasilek.
nie pisz bzdur
to zaklad ma jej dac inne stanowisko pracy ,albo placic bez wykonywania pracy
a etatu jej nie zredukowali
nie wiesz co to APP
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
15 Postów

(skarlet101)
Wiking
Nav rowniez poinformowal mnie ze dostane odrazu Dagpenger ale cos w tym musi byc ze lekarz przy kazdej okazji mowi....zebym tylko nie zwalniala sie sama i ze ma wszelka dokumentaje mojej choroby oraz podstaw ze nabylam sie jej tam. Teraz nawet jak malo pracuje dochodza inne uczulenia....wyskakuja plamy na dloniach...czyli moj organizm ma juz dosc. Racja zadne pieniadze nie zastapia zdrowia, ale bez nich nie da sie zyc. Gdyby bylo latwo o fasta pewnie bym podjela szybko decyzje ...ale niestety jest bardzo ciezko. Kurcze dlaczego mam tylko ja byc poszkodowana ? po operacjii obu rak tez jestem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
15 Postów

(skarlet101)
Wiking
Zaklad pracy nie ma dla mnie innego stanowiski jak twierdza wszedzie jest to samo powietrze. AAP ok ale nie na dlugo jestem stratna duzo na dochodach ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
15 Postów

(skarlet101)
Wiking
bylam na zwolnieniu rok czasu, potem dostalam AAP do wrzesnia tego roku (czyli na rok ) Nav uznal ze moge pracowac sprobowac 40 procent i taktez pracuje ...jesli chodzi o AAP to to nie jest placone jak chorobowe 100 procent ..na tym masz 68 procent . A zwolnienie lekarz chcial mi dac teraz przy czym dostawalabym 68 procent tak jak mam przyznana stawke na AAP
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
ekarz specjalista chcial mnie teraz sykemeldowac 100 procent ale sie nie zgodzilam ...j
blad biez zwolnienie rok posiedzisz podleczysz sie a nav bedzie naciskal na zaklad o inne stanowisko pracy wlacznie z przekwalifikowaniem na prace biurowa
nic nie tracisz po roku wrucisz na AAP
i mozesz brac je 4 lata a nie 2 lata jak zasilek
a potem masz rente i do Hiszpani

a i niezgadzaj sie na propozycje nav ze beda ci placic 100% chorobowe podwarunkiem ze cie "uzdrowia"a potem przyznaja dagpenger

niech ci wypelni

www.nav.no/skjema/Skjemaer/Arbeidsgiverskjemaer/Skjemaveileder11/SkjemaveilederArbeidsgiver?entrance=classic&key=235160

to nie bedziesz placic za leki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
jak ci uznaja chorobe zawodowa to placa 100% i nie placisz za lekarza i leki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
15 Postów

(skarlet101)
Wiking
Ja kompletnie nie wiem czy na AAP moge miec dlugie zwolnienie ? Mysle ze chyba raczej nie. W momencie kiedy przyznano mi AAP pani z Nav poinformowala mnie ze zadnego zwolnienia lekarskiego ma nie donosic do nich ani nie zaznaczac na meldekort ktore wysylam co 2 tygodnie. Jak i rowniez ze nie Maja dla mnie innej pracy, poniewaz jest duze bezrobocie wiem mam szikac innej pracy i jak najszybcie sie zwolnic i przejsc na Dagpenger. Moj szef powiedzial ze nie ma innego wolnego stanowiska nie na produkcjii i ze bardzo sie rozczarowal ze pracowalam ponad stan (czyli bardzo duzo nadgodzin ) a teraz tylko 40 procent czego on kompletnie nie rozumie. Nie ma z nimi gadki...jak nie dajesz rady zwolnij sie i tyle ...parodia. Czlowiek nie jest u siebie nie bardzo wie jak i gdzie sie obrocic, nie zna na tyle jezyka aby dowiedziec sie i zrozumiec przedewszystkim ich prawa. Jedni mowia ZWOLNIJ SIE drudzi NIE ROB TEGO ...istna niewiadoma a ja juz jest bardzo zmeczona
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
15 Postów

(skarlet101)
Wiking
dzieki, widze ze masz pojecie o wiele chyba wieksze niz ja
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
340 Postów
Sigurd I