Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Permitering czy tak można?? - Norwegia

Czytali temat:
(644 niezalogowanych)
2 Posty
Kamil Wasilewski
(kamwas)
Wiking
Witam, chciał bym bardzo prosić o radę, ponieważ mój szef planuje wysłać mnie na permitering, z tego co wiem na permietring można wysłać tylko jesli pracodawca redukuje etat, jest przestój w pracy itd. a on na moje miesjce zatrudia juz nowych ludzi. Jestem na 3 miesięcznym wypowiedzeniu, wypowiedzenie złożyłem 10 stycznia, dzisiaj przyszedł do mnie i zakomunikował mi że musze od poniedziałku isc na obowiązkowy urlop ponieważ nie wykorzystałem go w poprzednim więc na 4 tygodnie musze isc na "wakacje" i do poki go nie wykorzystam wstrzyma mi styczniową wypłatę. Po tych 4 tygodniach "wakacji" oznajmił że będę szedł na permitering i otrzymam pieniadze z navu. Czy to wszystko trzyma się kupy? Czy jest to w świetle prawa dozwolone? Z góry dziękuję
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
704 Posty
MultiNOR Konsultant
(MultiNOR)
Wyjadacz
Wszystkie informacje na temat permitteringu i zasiłku dla bezrobotnych można znaleźć tutaj: www.mojanorwegia.pl/zasilek-dla-bezrobotnych/
Zgłoś wpis
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
Patrz jaki madry. On po prostu nie chce placic tych 20 dni, do ktorych jest zobowiazany - a jest zobowiazany zaplacic za 20 pierwszych dni zwolnienia.
No i sobie wydumal, ze ty wezmisz sobie wolne w te 20 dni.
Niestety, te 20 dni i tak musi tobie placic. A jak co, to mozesz zawsze zadzwonic do arbeidstilsynet.

Ze strony:
www.arbeidstilsynet.no/fakta.html?tid=99396

Avvikling av ferie
Ferie avvikles som normalt og teller ikke med som permitteringstid. Det vil si at ferieloven gjelder også når arbeidstaker er permittert. Innenfor ferielovens bestemmelser kan arbeidstaker pålegges å avvikle ferie i permitteringstiden

Co do wolnego, jezeli masz zalegle z poprzedniego roku, to pracodawca moze zarzadac, zebys je wykorzystal.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok