Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Praca w Norwegii !!! - Norwegia

Czytali temat:
(1406 niezalogowanych)
1 Post
Adam Wszołek
(adamdg)
Wiking
Od kilku dni zastanawiam się nad wyjazdem do Norwegii. Chciałbym się zorientować poprzez wasze odpowiedzi czy warto. Mam wyższe wykształcenie inżynierskie po Politechnice Śląskiej. Pracuję jako Inżynier działu utrzymania ruchu w firmie przemysłu galwanicznego. No ale jako ten inżynier w sumie to kierownik zarabiam 1600zł a staż mam prawie 8 letni. Niestety przez moją głupotę całkowicie zaniedbałem sprawy nauki języka obcego (szef ciągle obiecywał ,że wyśle mnie na kurs i w ogóle wiele innych ciekawych rzeczy) W końcu nie wytrzymałem i postanowiłem wyjechać gdzieś za pracą. Teraz chciałbym wybrać się na kurs tylko nie wiem jaki czy angielski czy od razu norweski. Proszę o pomoc i kilka wskazówek czy w ogóle warto w moim przypadku próbować wyjechać do pracy do Norwegii.

Pozdrawiam
adamdg
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
Łukasz Dziubeła
(luka178)
Wiking
Witam Pana.
Jestem producentem!
Ja piszę do pana z Polski z zapytaniem czy nie był by pan może zainteresowany współpracą ja mógłbym panu wysyłać domki letniskowe-działkowe, drewutnie itp. Łatwy montaż jest tych domków. Proszę o kontakt. Zdjęcia mogę wysłać emailem gdyby pan był zainteresowany. Pozdrawiam!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
648 Postów
Jabin Hazo
(Jabin z Hazo)
Wyjadacz
adamdg napisał:
Od kilku dni zastanawiam się nad wyjazdem do Norwegii. Chciałbym się zorientować poprzez wasze odpowiedzi czy warto. Mam wyższe wykształcenie inżynierskie po Politechnice Śląskiej. Pracuję jako Inżynier działu utrzymania ruchu w firmie przemysłu galwanicznego. No ale jako ten inżynier w sumie to kierownik zarabiam 1600zł a staż mam prawie 8 letni. Niestety przez moją głupotę całkowicie zaniedbałem sprawy nauki języka obcego (szef ciągle obiecywał ,że wyśle mnie na kurs i w ogóle wiele innych ciekawych rzeczy) W końcu nie wytrzymałem i postanowiłem wyjechać gdzieś za pracą. Teraz chciałbym wybrać się na kurs tylko nie wiem jaki czy angielski czy od razu norweski. Proszę o pomoc i kilka wskazówek czy w ogóle warto w moim przypadku próbować wyjechać do pracy do Norwegii.

Pozdrawiam
adamdg

Musisz byc bardzo zapracowany i zagoniony za te 1600zl,skoro nie widzisz ,co dzieje sie wokol
ciebie.
Otoz teraz,w odpowiedzi na apel pana ministra Sikorskiego nastal trend odwrotny,wszyscy Polacy pracujacy za granica wlasnie pakuja zabawki i wracaja do Polski.Osobiscie w tej chwili domykam walizke kolanem i czym predzej wracam na zielona wyspe,aby choc troche uszczknac
z rogu obfitosci, jaki zapewnil nam milosciewie panujacy uklad scalony.
Nawet Ci troche zazdroszcze,ze jestes juz w Polsce i mozesz czerpac pelnymi gasciami z tego, suto zastawionego stolu.A ja glupi ,w zeszlym roku, na jesieni przed referendum w Warszawie,zlekcewazylem apel naszej slusznej partii ,aby isc do lasu na grzyby.
Bo np.nasz pan premier do lasu poszedl i dzisiaj pokazal nam na konferencji prasowej,
ze poszedl tam nie na darmo,oj nie.Wrocil z worami na plecach ,pelnymi pieniedzy i radosnie
nam obwiescil ,ze to jeszcze nie koniec jego znalezisk,i ze te wszyskie skarby zaraz miedzy
swoich kolesiow od autostrad i mostow rozda.Powszechna euforia udzielila sie rowniez
nam Polakom, tu za granica,dlatego nie tracac czasu przybywamy do was do kraju.
Wiec ruszaj druchu do lasu i nie mysl nic o wyjezdzie.
Darz bor!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
Stefan Bielak
(amock)
Wiking
Panie Adamie wiem że Pan jest zdesperowany jak połowa ludzi w Polsce i szuka Pan rozwiązań i lepszego jutra.
Pracy nie ma i nie będzie w naszej ojczyźnie, ale szukanie pomocy na tym forum uważam za najgorsze.
To mój pierwszy i może się stać ostatni post.
Na tym forum i na żadnym innym nikt Panu nie pomoże, niech Pan zapomni o tym że dostanie Pan konstruktywną odpowiedź, tu Pana zgnoją, obrzucą błotem i wyśmieją.
Polak polakowi wilkiem.
Moja rada to Unikaj Pan Polaków jak ognia. Poza tym czy myśli Pan że Ci którzy mieszkają w Norge są zainteresowani tym aby Pan przybył tam i niszczył rynek pracy swoją osobą? niektórzy tak pewnie się tu poczuli że zapomniał wół jak .....
Niech sobie Pan poczyta odpowiedzi na niektóre posty szukam pracy... miód na usta od rodaków.
A druga strona medalu to Niech Pan pamięta wszędzie jest dobrze gdzie nas nie ma, i Norwegia od tego nie odstaje.
Fachowcy i inżynierowie nie siedzą na forum oni są w pracy, a po pracy odpoczywają lub są z rodzinami, reszta to tylko frustraci.

Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
amock napisał:Fachowcy i inżynierowie nie siedzą na forum oni są w pracy, a po pracy odpoczywają lub są z rodzinami, reszta to tylko frustraci.
Jednymi słowy ...
TY również , tym Frustratem JEZDEŚ .. ! .
---
Niemniej Szacunek iż masz cywilną odwagę , przyznać się do takiej ułomności ...
---
Na Tym i na każdym Innym Forum , Pomoc otrzymują Wszystkie Te Osoby , które zadają Konstruktywne i Logiczne Pytania , związane z Daną Emigracją ... .
---
Jeżeli natomiast , ktokolwiek zadaje głupkowate pytania to i takie dostaje odpowiedzi .
---
To takie swoiste "odbicie lustrzane" ...
I NIC PONAD TO ... !
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
Stefan Bielak
(amock)
Wiking
Zakolo widzę.
Po ilości dodanych postów i interwencji pomocowej rodakom jest chyba odwrotnie.. Ale opinie pozostawiam czytajacym
Pozdrowienia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
Gabriel napisał:
amock napisał:Fachowcy i inżynierowie nie siedzą na forum oni są w pracy, a po pracy odpoczywają lub są z rodzinami, reszta to tylko frustraci.
Jednymi słowy ...
TY również , tym Frustratem JEZDEŚ .. ! .
---
Niemniej Szacunek iż masz cywilną odwagę , przyznać się do takiej ułomności ...
---
Na Tym i na każdym Innym Forum , Pomoc otrzymują Wszystkie Te Osoby , które zadają Konstruktywne i Logiczne Pytania , związane z Daną Emigracją ... .
---
Jeżeli natomiast , ktokolwiek zadaje głupkowate pytania to i takie dostaje odpowiedzi .
---
To takie swoiste "odbicie lustrzane" ...
I NIC PONAD TO ... !

Purpurowy kocie, są ludzie co mają Internet w pracy więc nie mierz ludzi swoja miarą.....

Co do postu założyciela wątku, to tak inż. bez znajomości angielskiego nie ma czego szukac w NO, a oprócz tego najlepiej znać tez norweski, ale wszędzie to nie jest wymagane...

Po za tym inż. Nawet w PL bez znajomości dobrej języka angielskiego czy niemieckiego to coś nie tak i te 1600 PLN jakoś mnie nie dziwi....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
amock napisał:Zakolo widzę. Po ilości dodanych postów i interwencji pomocowej rodakom jest chyba odwrotnie.. Ale opinie pozostawiam czytajacym
Pozdrowienia

He che he ...
Jak widzę to wyczerpały się tobie logiczne ARGUMENTA ... !!! .
Skoro czepiasz się ILOŚCI MYCH POSTÓW ...!
---
NIEMNIEJ , niech tylko 1% z tej ilości , będzie Konstruktywne i Faktycznie Pomocne dla Innych , to i tak jest więcej niż ty , pomogłeś Innym w całym swoim Doczesnym Życiu ... !
A już na Tym Forum w szczególności ...!
.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Joseph napisał:Purpurowy kocie, są ludzie co mają Internet w pracy
I ZNOWU KULA W PŁOT ...! .
Zakuty łbie ...

Nie do mnie ten tekst , tylko do niejakiego >@amock< kieruj bezpośrednio ... !
---
Tak się składa iż Ja również Dzisiaj , jezdem w pracy i korzystam z Firmowego Kompa .
---
Zastępstwo na Firmowym ... DYŻURZE ... !!! .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
Stefan Bielak
(amock)
Wiking
Po pierwsze to nie szkodzić..potem mów o pomocy.....

a po drugie po co mam z Tobą wchodzic w dyskusję skoro i tak ni ma do kogo
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok