Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Inżynier Sanitarny na Platformie Wiertniczej ?? - Norwegia

Czytali temat:
Karol S Greg Greg Sebastian C. high octane kalina2501 Marcingoral (3736 niezalogowanych)
64 Posty
X Y
(Jufinho)
Początkujący
Witam,
jestem inzynierem sanitarnym i od pol roku pracuje w firmie budowlanej w Norwegii. Dookola slyszy sie ze kazdy marzy o pracy na platformie wiertniczej. Troszke czytalem o tym i wiem ze potrzebuja tam ludzi z naprawde wielu branz. Czytalem ze aby sie tam dostac podstawa jest posiadanie kursu bezpieczenstwa. Taki kurs mozna przejsc w jezyku norweskim lub angielskim. Nastepnie trzeba przejsc kursy bezpieczenstwa w danej firmie dla ktorej bedzie sie pracowac lub w firmie ktora jest wlascicielem/operatorem danej instalacji na morzu. I teraz moje pytanie brzmi czy na platformach wiertniczych instnieja jakiekolwiek stanowiska dla inzynierow sanitarnych czy moze potrzebna jest drobne przekwalifikowanie profesji gdyz przegladajac oferty pracy offschore nigdzie nie znalazlem pojecia "VA Ingenior".
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Jufinho napisał:
... I teraz moje pytanie brzmi czy na platformach wiertniczych instnieja jakiekolwiek stanowiska dla inzynierow sanitarnych...
... moze potrzebna jest drobne przekwalifikowanie profesji
... przegladajac oferty pracy offschore nigdzie nie znalazlem pojecia "VA Ingenior".

Mam ptytanie uzupełniające :
- co oznacza określenie ... "drobne przekwalifikowanie profesji".
----
Wszystkie Kursy na platformy są DROGIE i Bardzo drogie ...!
---
Moim zdaniem :
Skoro , nigdzie nie znalazłeś takiej Informacji a jednak Nadal , nurtuje ciebie ten problem .

To dlaczego ,nie sprokurujesz stosownego zapytania ...NA POZIOMIE INŻYNIERA ...
I nie wyślesz tego do Konkretnych Firm .
---
Przecież w dzisiejszych czasach , wystarczy wejść na odpowiednie strony Internetowe FIRM i zadawać Pytania , nie tylko o samą pracę , ale i również o Inne Interesujące aspekty Zawodowej działalności !
---
Kto wie , Może właśnie taka korespondencja Informatyczna , zaowocuje propozycją współpracy .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
4104 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
Gabriel napisał:
Jufinho napisał:
... I teraz moje pytanie brzmi czy na platformach wiertniczych instnieja jakiekolwiek stanowiska dla inzynierow sanitarnych...
... moze potrzebna jest drobne przekwalifikowanie profesji
... przegladajac oferty pracy offschore nigdzie nie znalazlem pojecia "VA Ingenior".

Mam ptytanie uzupełniające :
- co oznacza określenie ... "drobne przekwalifikowanie profesji".
----
Wszystkie Kursy na platformy są DROGIE i Bardzo drogie ...!
---
Moim zdaniem :
Skoro , nigdzie nie znalazłeś takiej Informacji a jednak Nadal , nurtuje ciebie ten problem .

To dlaczego ,nie sprokurujesz stosownego zapytania ...NA POZIOMIE INŻYNIERA ...
I nie wyślesz tego do Konkretnych Firm .
---
Przecież w dzisiejszych czasach , wystarczy wejść na odpowiednie strony Internetowe FIRM i zadawać Pytania , nie tylko o samą pracę , ale i również o Inne Interesujące aspekty Zawodowej działalności !
---
Kto wie , Może właśnie taka korespondencja Informatyczna , zaowocuje propozycją współpracy .

teraz studia to ma kazdy.... rozdaja te dyplomy na lewo i prawo kazdemu.....
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
31 Postów
Anna Szzzzz..
(Vagabunda)
Nowicjusz
Czemu akurat platforma?? Praca niebezpieczna i daleko od domu..
Wydaje mi sie, ze gdziekolwiek zatrudnilbys sie w swoim zawodzie, stanowisko bedzie dobrze platne. A przegladajac chocby dzisiaj ogloszenia natrafilam na to:

www.finn.no/finn/job/fulltime/object?finnkode=45312797

Zainteresowany??
Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Ania S. napisał:
Czemu akurat platforma??
TEŻ pytanie !!!
---

Przecież tam zarabia się MILIONY na miesiąc !!!
A co najmniej , prze jeden miesiąc tyle , co gdzie indziej przez ROK .
---
Tak Mówią przy ciepłej wódce i ogórach
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
Ania S. napisał:
Czemu akurat platforma?? Praca niebezpieczna i daleko od domu..
Wydaje mi sie, ze gdziekolwiek zatrudnilbys sie w swoim zawodzie, stanowisko bedzie dobrze platne. A przegladajac chocby dzisiaj ogloszenia natrafilam na to:

www.finn.no/finn/job/fulltime/object?finnkode=45312797

Zainteresowany??
Pozdrawiam

Tez mi interes zamienic stala prace na vikar.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
64 Posty
X Y
(Jufinho)
Początkujący
Yatsek masz racje teraz studia ma kazdy jednak mimo tego nie rozdaja dyplomy na prawo i lewy Ty nie potrafiles nic takiego uzyskac stad Twoja irytacja moim postem. Widze ze na forum ktorego celem jest rozpoczecie dyskusji na pewien temat aby inni mogli korzystac perwsza rzecza jest hejtowanie i krytyka za zadawane pytanie.
Wiem ze mozna korespondowac z zainsteresowanymi firmami bo w Norwegii niemal ze kazdy odpisuje na maile jednak jestem na wczesnym etapie nauki norweskiego i dlatego chcialem poruszyc temat na forum. Mysle ze za jakis czas nawet sobie zrobie mala podroz po firmach i agencjach ale teraz chcialem tylko sie wstepnie rozeznac bo chyba do tego sluzy forum hejterzy tak ??
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
64 Posty
X Y
(Jufinho)
Początkujący
Ania pytasz dlaczego platforma ?? Otoz moim marzeniem jest kiedys wrocic do Polski i tam godnie zyc. A zeby tak sie stalo potrzebuje pracy rotacyjnej. W mojej branzy raczej trudno o prace rotacyjna. Przeszukuje siec caly czas jednak na taka nie trafilem.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
Jufinho napisał:
Ania pytasz dlaczego platforma ?? Otoz moim marzeniem jest kiedys wrocic do Polski i tam godnie zyc. A zeby tak sie stalo potrzebuje pracy rotacyjnej. W mojej branzy raczej trudno o prace rotacyjna. Przeszukuje siec caly czas jednak na taka nie trafilem.
Zarabianie tu i wydawanie tam, to marzenie kazdego.
Niemniej nic nie stoi na przeszkodzie, zeby z twoim wyksztalceniem, zyc godnie tutaj.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4104 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
Jufinho napisał:
Yatsek masz racje teraz studia ma kazdy jednak mimo tego nie rozdaja dyplomy na prawo i lewy Ty nie potrafiles nic takiego uzyskac stad Twoja irytacja moim postem. Widze ze na forum ktorego celem jest rozpoczecie dyskusji na pewien temat aby inni mogli korzystac perwsza rzecza jest hejtowanie i krytyka za zadawane pytanie.
Wiem ze mozna korespondowac z zainsteresowanymi firmami bo w Norwegii niemal ze kazdy odpisuje na maile jednak jestem na wczesnym etapie nauki norweskiego i dlatego chcialem poruszyc temat na forum. Mysle ze za jakis czas nawet sobie zrobie mala podroz po firmach i agencjach ale teraz chcialem tylko sie wstepnie rozeznac bo chyba do tego sluzy forum hejterzy tak ??

ja swoje sam przerwalem juz dawno temu... z wlasnego wyboru )

a studia ma prawie kazdy bo to niemal warunek konieczny teraz w PL zeby nawet frytki smazyc....
dlatego tak bardzo stracily na wartosci w PL... stad takie podjescie do tego wyksztalcenia...
markitngi i zarzadzania, prywatne wyzsze szkoly ekologii informatyki i wszystkiego najlepszego i inne trakie bzdury... jako technik jesli nie masz papierka z panstwowej politechniki to w moich oczach masz tylko papierek dowodzacy ze bawiles sie w studenta.... wiec jak jest z Toba?? inzynierze??
polibuda czy smiech na sali i prywatna wyzsza szkola ekonomii ekologii architekrtury prawa i zarzadzania przy wyzszej szkole dla detektywow z rozszerzona informatyka??
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok