Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

2 osoby szukają pracy od połowy stycznia - Norwegia

Czytali temat:
(1486 niezalogowanych)
2 Posty
Marcin Wilczyński
(albin1987)
Wiking
Jak w temacie. Z oświadczeniem, komunikatywnym angielskim i podstawami norweskiego. Myślimy o Oslo, ale nie jest to priorytet, bo będziemy mobilni. Praca jakakolwiek byle dobrze płacili, ale ze wskazaniem na pomoc w hotelu i pracę na produkcji. Ktoś pomoże? marcin.wilczynski@poczta.onet.eu Warto skorzystać z ofert addeco? Ile wyrabia się wszystkie dokumenty, żeby pracować tam legalnie?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
125 Postów

(hananaszk)
Stały Bywalec
agencje pracy zalatwiaja formalnosci ale kroja z kasy to raz a dwa styczen to nie sezon na zatrudnianie ani przy produkcji ani w hotelu a trzy tu nikt wam pracy nie da sami musicie sobie zalatwic powodzenia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
hananaszk napisał:
agencje pracy zalatwiaja formalnosci ale kroja z kasy to raz a dwa styczen to nie sezon na zatrudnianie ani przy produkcji ani w hotelu a trzy tu nikt wam pracy nie da sami musicie sobie zalatwic powodzenia

Jakie to agencje kroja z kasy? i za co za załatwienie formalności? hmm pochwal się rewelacjami...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
albin1987 napisał:
Praca jakakolwiek byle dobrze płacili
Jakiekolwiek prace nie sa na ogol dobrze platne. Dobrze platne sa prace, na ktore ma sie papier z wyksztalceniem i doswiadczeniem.
Zreszta co ja tam pisze, teraz to w ogole znalesc prace nie jest lekko i bycie mobilnym to za malo.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
125 Postów

(hananaszk)
Stały Bywalec
a tak ze stawka w pracy przez agencje jest 50% za godzine do ktorejs tam, zalezy jaka umowe z agencja sie ma z tego co wiem od znajomych bo przez agencje nie pracuje o to mi chodzi agencja za darmo pracy nie daje raz dwa formalnosci takie jak dokumenty potrzebne do pracy ( czasem sa to tlumaczenia swiadectw pracy etc). zalezy od agencji pracy, czego nie zrozumiales ? pisza ze chca dobrze platna to musza cos umiec i sami zalatwic prace. adecco zalatwia czasem mieszkanie oprucz dokumentow jak ktos np pracowal na produkcji to akurat wiem od litwinow ktorzy tu pracuja. wiec jaka ja tu rewelacje napisalam ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
hananaszk napisał:
a tak ze stawka w pracy przez agencje jest 50% za godzine do ktorejs tam, zalezy jaka umowe z agencja sie ma z tego co wiem od znajomych bo przez agencje nie pracuje o to mi chodzi agencja za darmo pracy nie daje raz dwa formalnosci takie jak dokumenty potrzebne do pracy ( czasem sa to tlumaczenia swiadectw pracy etc). zalezy od agencji pracy, czego nie zrozumiales ? pisza ze chca dobrze platna to musza cos umiec i sami zalatwic prace. adecco zalatwia czasem mieszkanie oprucz dokumentow jak ktos np pracowal na produkcji to akurat wiem od litwinow ktorzy tu pracuja. wiec jaka ja tu rewelacje napisalam ?

Co ty pitolisz jakie 50%, to że twoi znajomi dają się ruchac na kasie to nie znaczy że tak jest wszędzie, agencja musi zaplacic tyle samo za godzinę swojemu pracownikowi co temu który pracuje na stałe w danej firmie na tym samym stanowisku lub według taryfy jak nie ma takiej możliwości, nawet staż pracy muszą w tym uwzglednic.
Dokumenty możesz sobie samemu przetłumaczyć tzn. znaleźć tłumacza, jeśli jest to tłumacz przysięgły nikt nie ma prawa tego zakwestionować i zdzierac kasy jeszcze raz.,
Agencja zarabia na pracowniku biorąc za godzinę jego pracy ca 350-400kr i tylko od pracownika zależy czy da się zrobić na kasie czy dostać należną mu stawkę.

Najechalo sie Dziadostwa co daje robić się w uja i uważa że tak powino być na początku bo kiedys będzie lepiej i tak 5 lat albo i dłużej.....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
125 Postów

(hananaszk)
Stały Bywalec
Joseph napisał:
hananaszk napisał:

Co ty pitolisz jakie 50%, to że twoi znajomi dają się ruchac na kasie to nie znaczy że tak jest wszędzie, agencja musi zaplacic tyle samo za godzinę swojemu pracownikowi co temu który pracuje na stałe w danej firmie na tym samym stanowisku lub według taryfy jak nie ma takiej możliwości, nawet staż pracy muszą w tym uwzglednic.
Dokumenty możesz sobie samemu przetłumaczyć tzn. znaleźć tłumacza, jeśli jest to tłumacz przysięgły nikt nie ma prawa tego zakwestionować i zdzierac kasy jeszcze raz.,
Agencja zarabia na pracowniku biorąc za godzinę jego pracy ca 350-400kr i tylko od pracownika zależy czy da się zrobić na kasie czy dostać należną mu stawkę.

Najechalo sie Dziadostwa co daje robić się w uja i uważa że tak powino być na początku bo kiedys będzie lepiej i tak 5 lat albo i dłużej.....

a co ty do mnie sie srasz?? na glupi post "szukamy pracy jestesmy mobilni dobrze platnej" glupia odpowiedz. napisalam zalezy od agencji !! i osobiscie nigdy przez agencje nie poszlabym do pracy
pozatym jestem tu zeby sie uczyc norweskiego i miec prace w zawodzie a nie pracowac byle gdzie za byle co. wiec odbij odemnie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
125 Postów

(hananaszk)
Stały Bywalec
i na marginesie mam gleboko gdzies jak ktos sobie pracuje gdzie i za ile . jak ktos jest tak malo rozgarniety ze szuka pracy na forum myslac ze tu praca na ulicy lezy i pieniadze nadaje sie tylko do pracy przez agencje i obojetnie jaka !
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
albin1987 napisał:
Jak w temacie. Z oświadczeniem, komunikatywnym angielskim i podstawami norweskiego. Myślimy o Oslo, ale nie jest to priorytet, bo będziemy mobilni. Praca jakakolwiek byle dobrze płacili, ale ze wskazaniem na pomoc w hotelu i pracę na produkcji. Ktoś pomoże? marcin.wilczynski@poczta.onet.eu Warto skorzystać z ofert addeco? Ile wyrabia się wszystkie dokumenty, żeby pracować tam legalnie?...Możecie spróbować do czyszczenia gałek
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
590 Postów
Szymek Bednarski
(Simmon)
Wyjadacz
hananaszk napisał:
i na marginesie mam gleboko gdzies jak ktos sobie pracuje gdzie i za ile . jak ktos jest tak malo rozgarniety ze szuka pracy na forum myslac ze tu praca na ulicy lezy i pieniadze nadaje sie tylko do pracy przez agencje i obojetnie jaka !

Bardzo dużo polaków pracuje przez agencje,....
jeśli juz nie pracują to pracowali i...... wieeeeelu tak zaczynało, więc nie obrażaj rzeszy polaków bo ty jeszcze nawet pracy nie szukałaś nigdy

Wiec nie udzielaj marnych rad !!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok