Witam!
Podczas wolnego czasu miedzy szkola nauka a pomocy rodzicom zajmowalem sie drobnymi remontami takie hobby
po szkole znalazlem prace w budownictwie jako monter suchej zabudowy k/g i sufitow podwieszanych. Pracowalem 6mies po czym postanowilem zalorzyc swoja firme, nastempnie przez ponad rok prowadzilem dzialalnosc w polsce remonty i wykonczenia wnetrz glownie montarz suchej zabudowy i obrobki z tym zwiazanej. Obecnie od prawie dwoch lat pracuje we francji z tej samej branrzy sufity typu armstrong knauf itp. Mam na swoim kacie wykonczenia biurowcow, bud. mieszkalnych, szkol, szpitali, sklepow, Loftow, domkow kanadyjskich itp. izolowanie wew i zew, scianki k/G.
I moje pytanie brzmi czy aby pracowac we norwegii musze posiadac ich dyplom czy tez certyfikat dot uprawnien? Polskiego nie posiadam bo nigdy nikt nie wymagal, za to liczyla sie jakosc wykonania uslug.
Jak jest ogolnie z trudnosciami w podieciu pracy w Norwegi?
Lepiej sie uczyc jez. na miejscu w Norwegii czy w Polsce poswiencic troche czasu na nauke w jakiejs szkole?
Mam zamiar wyjechac na min. tydzien do Norwegii na poczatek Oslo i pozwiedzac , popytac zobaczyc jak sie zyje w sakdynawii i pracuje. Co powinienem wiedziec?
Jak jest tutaj ze studiamii trudno jest sie dostac? pytanie do osob ktore probowaly sie dostac na uczelnie wyrzsze.
jez. Ang poziom zaawansowany
jez. Francuski srednio zaawansowany
jez. Rosyjski sredni
a norweskiego dopiero sie ucze
ukonczylem LO + matura
Ogolnie to zadnej pracy sie nie boje, jestem wysportowany, aktywny fizycznie , lubie wyzwania i latwo sie nie poddaje. Nie pije, nie pale. Brak jakich kolwiek uzalerznien. Za to lubie czytac i spotykac nowe osoby.
Za bledy w pisowni przepraszam, troche bez ladu i skladu ale wybaczcie
Pozdrawiam Piotr!
Podczas wolnego czasu miedzy szkola nauka a pomocy rodzicom zajmowalem sie drobnymi remontami takie hobby

I moje pytanie brzmi czy aby pracowac we norwegii musze posiadac ich dyplom czy tez certyfikat dot uprawnien? Polskiego nie posiadam bo nigdy nikt nie wymagal, za to liczyla sie jakosc wykonania uslug.
Jak jest ogolnie z trudnosciami w podieciu pracy w Norwegi?
Lepiej sie uczyc jez. na miejscu w Norwegii czy w Polsce poswiencic troche czasu na nauke w jakiejs szkole?
Mam zamiar wyjechac na min. tydzien do Norwegii na poczatek Oslo i pozwiedzac , popytac zobaczyc jak sie zyje w sakdynawii i pracuje. Co powinienem wiedziec?
Jak jest tutaj ze studiamii trudno jest sie dostac? pytanie do osob ktore probowaly sie dostac na uczelnie wyrzsze.
jez. Ang poziom zaawansowany
jez. Francuski srednio zaawansowany
jez. Rosyjski sredni
a norweskiego dopiero sie ucze

ukonczylem LO + matura
Ogolnie to zadnej pracy sie nie boje, jestem wysportowany, aktywny fizycznie , lubie wyzwania i latwo sie nie poddaje. Nie pije, nie pale. Brak jakich kolwiek uzalerznien. Za to lubie czytac i spotykac nowe osoby.
Za bledy w pisowni przepraszam, troche bez ladu i skladu ale wybaczcie

Pozdrawiam Piotr!