Etap pierwszy 4 tyg. na wypowiedzeniu... Etap drugi... 8 tyg... ( jebancy myślą że co kurwa że manna z nieba poleci że kurwa woda zamieni sie w wino że kurwa naleje se do baku ze kurwa mieszkanie to z klocków lego jest że kurwa 2 miechy czlowiek patrzy w niebo i mówi co chce a potem takie Aniołki spełniają jego życzenia...) ...i kączy się okres "głodówki" czyli minie 8 tyg. bieganiny za robotą ...i żebrania po znajomych za kasą na opłaty i bebek...roboty nie ma ale może za miesiąc a napewno za dwa ruszamy z tym koksem , czekaj na telefon albo e-mail odezwe się ........ i se czekasz do jeb...ej śmierci.....Etap trzeci .... zaczyna nalicza się przyznana "jałmużna".... mijają 2 tyg....meldekort poszła.... no i jest przelew ... ok... zawsze coś (...w okresie poszukiwania pracy poniewaz każdy z nas woli pracować a niżeli nie pracować
.... a tym bardziej rasa "ADAMA"
) ......................................................................................................................................................................................................................... I TERAZ TAK: CZY PRZY PIERWSZEJ "ZAPOMODZE" PRZELANEJ NA KONTO ... PRZELEWAJĄ TEŻ wyrównanie za te 8 tyg. w których nie było żadnego dochodu BO SZUKAŁEM PRACY A NIE PRACOWAŁEM ??? czyli w sumie reasumując ten cały biznes...... przez te 8 tyg. nie wypłacają nic ale kasa sie za ten okres należy i jest wyplacona razem z pierwszym przelewem... czyli.... w sumie dostaje sie kase nie za 2 tyg. ale za 10 ( 8+2 )??? ogolnie fajnie by było bo przez te 8 tyg. można sie nie zle zaporzyczyć... było by na długi... za coś trzeba żyć a i oddać trzeba i nie ma że boli !!!
Ci ktorzy po zwolnieniu wracają do Polski mowiąc wyje...ali mnie to tak naprawdę "szara masa" czyli zakała świata współczesnego...ktora nie zna swoich praw !!!... POWYSTRZELAĆ !!!
TERAZ NIECH TO KTOŚ MĄDRY PRZECZYTA PO RAZ DRUGI I NIECH WYJASNI .... w tym momencie akurat mej skromnej osobie....
..... CZY TO JEST PRAWDA CZY TEŻ KŁAMSTWO CZY TEŻ JEDNO I DRUGIE ???
Prosiłbym też... jak to wogóle możliwe o potwierdzenie swej odpowiedzi dokumentem wystarczy link do stronki
..... najlepiej ze zródeł wiarygodnych takich jak np. NAV, skatteetaten itp.
PROSZĘ NIE SPAMOWAĆ.....NA TO ZAWSZE JEST CZAS
...... a przynajmniej do momentu kiedy ktoś tą ZAGADKĘ wytłumaczy i przedstawi wiarygodne udokumentowanie swej wypowiedzi/opini/tezy.
.....................................................................................................................................
Za jakiekolwiek wulgaryzmy w tym wątku.. PRZEPRASZAM .... nie chciałem nikogo urazić w jakikolwiek durny sposób.... nawet sie wytłumacze:
....wkurwia mnie to jak widze ludzi ktorzy "cierpią" przez otępiałość i powolność niektórych instytucji/urzędów... np. NAV
-zasiłek powinien być wypłacany max. po tygodniu... (muszą posprawdzać to i owo... kazdy rozumie i wie o co chodzi...)
-prawo równe dla każdego... zostałes zwolniony czy też sam odeszłeś ( nikt sam od siebie nie rzuca roboty, zawsze jest jakiś powód ).....nie ważne!!! obie sytuacje przedstawiają ludzi..ludzi .bezrobotnych.... czyli potrzebojących pomocy finansowej Państwa w którym sie krew i pot wylewa !!! .... a że pracował ( często za dwoch ), odprowadzał podatki, itd. .... TO MU SIĘ NALEŻY ZASIŁEK - zależny od zarobionej kwoty w danym czasie ! POSZUKUJAC SE ROBOTY CZYLI LEPSZEGO DOCHODU....CO INNEGO JAK DANA OSOBA NIE PRACOWAŁA WCZEŚNIEJ I NIE MA Z CZEGO TEGO ZASIŁKU JEJ PRZYZNAĆ.... tym ludziom powinni pomóc bo oni nie maja kolorowego życia... czasami jak się widzi pewne sytuacje pewnych ludzi to normalnie szok ale to już inny temat aczkolwiek również i za to odpowiada NAV ....ogólnie w Norwegii jest bardzooo dobrzeee, ludzie mają szeroki zakres manewrów i szans na dobre dochody a urzedy sa bardzo przychylne.... Kraj dla ludzi.... a wiemy że rózni tu są
.... Norwegia

Ci ktorzy po zwolnieniu wracają do Polski mowiąc wyje...ali mnie to tak naprawdę "szara masa" czyli zakała świata współczesnego...ktora nie zna swoich praw !!!... POWYSTRZELAĆ !!!
TERAZ NIECH TO KTOŚ MĄDRY PRZECZYTA PO RAZ DRUGI I NIECH WYJASNI .... w tym momencie akurat mej skromnej osobie....

Prosiłbym też... jak to wogóle możliwe o potwierdzenie swej odpowiedzi dokumentem wystarczy link do stronki

PROSZĘ NIE SPAMOWAĆ.....NA TO ZAWSZE JEST CZAS

.....................................................................................................................................
Za jakiekolwiek wulgaryzmy w tym wątku.. PRZEPRASZAM .... nie chciałem nikogo urazić w jakikolwiek durny sposób.... nawet sie wytłumacze:
....wkurwia mnie to jak widze ludzi ktorzy "cierpią" przez otępiałość i powolność niektórych instytucji/urzędów... np. NAV
-zasiłek powinien być wypłacany max. po tygodniu... (muszą posprawdzać to i owo... kazdy rozumie i wie o co chodzi...)
-prawo równe dla każdego... zostałes zwolniony czy też sam odeszłeś ( nikt sam od siebie nie rzuca roboty, zawsze jest jakiś powód ).....nie ważne!!! obie sytuacje przedstawiają ludzi..ludzi .bezrobotnych.... czyli potrzebojących pomocy finansowej Państwa w którym sie krew i pot wylewa !!! .... a że pracował ( często za dwoch ), odprowadzał podatki, itd. .... TO MU SIĘ NALEŻY ZASIŁEK - zależny od zarobionej kwoty w danym czasie ! POSZUKUJAC SE ROBOTY CZYLI LEPSZEGO DOCHODU....CO INNEGO JAK DANA OSOBA NIE PRACOWAŁA WCZEŚNIEJ I NIE MA Z CZEGO TEGO ZASIŁKU JEJ PRZYZNAĆ.... tym ludziom powinni pomóc bo oni nie maja kolorowego życia... czasami jak się widzi pewne sytuacje pewnych ludzi to normalnie szok ale to już inny temat aczkolwiek również i za to odpowiada NAV ....ogólnie w Norwegii jest bardzooo dobrzeee, ludzie mają szeroki zakres manewrów i szans na dobre dochody a urzedy sa bardzo przychylne.... Kraj dla ludzi.... a wiemy że rózni tu są