Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Piotr Piotr (3738 niezalogowanych)
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
maju napisał:
Witam wszystkich na forum.W nawiazaniu do poprzednika,który szuka pracy w Norwegii,to mam ten sam problem,co On.Też szukam pracy,ale jako kierowca ciężarówki i nie mogę sie doszukać firmy,która zechciałaby mnie przyjąć.W odróżnieniu jednak od przedmówcy,pracowałem jako kierowca w Norwegii przez ostatnie 2 lata(do listopada 2012)jednakże firma zaczęła,powiedzmy to odglednie,zmieniać kierunki w transporcie i niestety dała kilku driverom wypowiedzenia.Od listopada próbuje sie gdzieś dostać do pracy,wysyłam dziesiątki zgłoszeń na maile,ale bezskutecznie.....Nie wiem i nie rozumiem dlaczego?Mam Norweski pesel,pozwolenie z Policji,konto w banku,nawet jestem zarejestrowany w Norweskim NAVie...tylko leciec i zacząc pracować...Czy jest ktoś chetny mi pomóc lub chociaż podpowie,co robić?jak się ponownie dostac do pracy w Norwegii?Pozdrawiam i z góry dziekuję

A poprosiles o referencje z poprzedniej pracy?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
10 Postów
Wiking
tak,mam letter of reference,z data rozpoczecia i zakończenia pracy w tej firmie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
maju napisał:
Od listopada próbuje sie gdzieś dostać do pracy,wysyłam dziesiątki zgłoszeń na maile,ale bezskutecznie.....Nie wiem i nie rozumiem dlaczego
Podobno norwskie firmy transportowe sa wypierene przez konkurencje z innych krajow.
Co pewien czas czyta sie w gazetach protesty i skargi norweskiej branzy transportowej.

e24.no/naeringsliv/transportbransjen-sli...ndske-biler/20278734
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
55 Postów

(paniola)
Nowicjusz
Ja też wysyłałam setki milionów cv-ek, ale aktualną pracę oraz dwie poprzednie dostałam po osobistym pojawieniu się (tzw. urok osobisty). Myślę, że zadzwonienie też by wystarczyło, ale w tamtym czasie miałam fobię, jeśli chodzi o wykonywanie telefonów.
Także po wysłaniu cv-ki trzeba albo wykonać telefon(y) albo osobiście się pofatygować co by spytać jak tam idzie proces rekrutacyjny.
Jakiś żart w rękawie i uśmiechnięta buzia mile widziane.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty

(ensimek)
Wiking
paniola czyli podsumowując, lepiej jechać tak na miesiąc, i szukać pracy już tam na miejscu? Spore są szanse znalezienia czegokolwiek "na ulicy"?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
zloty lancuch moze znajdziesz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
ensimek napisał:
paniola czyli podsumowując, lepiej jechać tak na miesiąc, i szukać pracy już tam na miejscu? Spore są szanse znalezienia czegokolwiek "na ulicy"?
Kolejny bez zawodu.....
Moze w UK bedzie latwiej??
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2840 Postów
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
w wykendy można zawsze sporo pustych butelek znaleźć.....a i koronki się trafiają!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty

(ensimek)
Wiking
Yatsek napisał:
Moze w UK bedzie latwiej??[/quote]

po czym twierdzisz ze bez zawodu? Może z zawodem? A może z takim doświadczeniem zawodowym że ty ze swoim możesz się schować i snuć swoje insynuacje z zaścianku?

To że ktoś szuka jakiejkolwiek pracy nie czyni go idiotą że nie szuka w swoim zawodzie. No chyba że praca go hańbi.

a tak już całkiem na boku, to poza wyjątkami, jesteście typowymi polaczkami, psami ogrodnika reprezentującymi najniższy z możliwych poziomów intelektualnych.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
10 Postów
Wiking
Masz rację,całkowicie sie z Toba zgadzam,a najwiekszym cwaniakiem i najmądrzejszym pomocnikiem w poszukiwaniach,to ten cienki bolek w przyklejonych wąsach....na każdym forum ma coś głupawego do powiedzenia....do ostatniego postu widziałes,co napisał????...ze możesz łańcuch znaleźć...koleś jest na prawde cool!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok